Pratite nas

Košarka

Nestvaran pad u završnici i ispadanje iz A divizije: Kadetkinje ispustile plus deset za tri minuta

Nijesu naše kadetkinje sačuvale elitni status, pošto su u nestvarnoj završnici ispustile veliku prednost i dozvolile Hrvatskoj pobjedu i 13. mjesto na Evropskom prvenstvu, koje garantuje opstanak.

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da ostane u A diviziji. U meču odluke naše kadetkinje poražene su od Hrvatske 59:56. Naš tim vodio je 55:43 u 33. minutu, ali do kraja nije postigao koš iz igre.

Nakon polovičnog učinka sa linije bacanja Marije Sekulović na 3.18 do kraja imali smo +10 (56:46), ali je naš tim imao loša rješenja u finišu, ostao bez poena, a Hrvatska serijom 13:0 okrenula meč i stigla do pobjede u utakmici za 13.mjesto na šampionatu Evrope u Miškolcu, koje je garantovalo opstanak u A diviziji.

U prvom poluvremenu viđen je izjednačen meč, ali je Crna Gora uglavnom imala prednost. Nakon poena Marije Sekulović u 26.minutu prvi put smo imali dvocifrenu razliku 42:32, a u 28. minutu poslije trojke Kovačević bilo je 45:35. Identičnu prednost imali smo i 32. minutu, kada je Sekulović realizovala jedno od dva bacanja za 53:43, a onda je članica Budućnost Bemaxa pogodila i za najveću razliku (55:43). Međutim, u finišu su naše kadetkinje totalno stale i kao da su se prepale od trijumfa…

Milena Vujović postigla je 19 poena, imala 10 skokova, dok je Marija Sekulović ubacila 15, a ostvarila je 12 skokova, dok je Miloj Kovačević nedostajao skok za dabl dabl – 10 poena, 9 skokova, uz 5 asistencija i 3 ukradene lopte, Maša Praščević 8, uz 5 skokova i 4 asistencije, dok je Mila Bajo dodala 4, uz 5 uhvaćenih lopti. 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka