Pratite nas

Košarka

Selektorka nije razočarana, već gleda u budućnost: Radujemo se novim ciljevima

Foto FIBA

Crnogorske košarkašice nisu uspjele da naprave iznenađenje i nastave put ka Mundosketu, ali je turnir u Meksiko Sitiju pokazao da su crnogorske košarkašice zaslužile poziv u pretkvalifikacije…

Nakon tri pobjede u grupi, “crvene” je u polufinalu zaustavila Južna Koreja, 13. selekcija sa svjetske liste, redovna učesnica svjetskih prvenstava (88:66).

„Idemo dalje – ovo je bio dobar turnir za nas i veliko iskustvo nakon što smo osjetile drugačiji stil košarke i igrale mečeva sa jakim reprezentacija… Radujemo se narednim ciljevima koji su ispred nas“, poručila je selektorka Jelena Škerović nakon poraza od azijske selekcije.

Milica Jovanović i drugarice do polufinala su stigle pobjedama nad Novim Zelandom, Mozambikom i domaćim Meksikom, ali protiv selekcije koja 60 godina nije preskočila nijedan Mundobasket nisu imale šansu.

“ Polufinale je riješeno u drugoj četvrtini, jednostavno nismo uspjele da se naviknemo na njihov stil igre. Imale smo dosta problema u komunikaciji u odbrani i dozvolile smo rivalu mnogo otvorenih šuteva za tri poena“, istakla je crnogorska selektorkka.

„Nakon loše druge četvrtine bilo je teško da se vratimo jer je Koreja veoma iskusna ekipa. Nismo ispoštovale određeni dogovor, bila je očigledna i razlika u fizičkom smislu“.

Uskoro Crnu Goru očekuju nove akcije i bitke za plasman na osmi Eurobasket zaredom.

„U novembru i februaru igramo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i vjerujemo da ćemo izboriti plasman na završni turnir. Meksiko Siti je bio veliko iskustvo za naš tim za ono što nas očekuje u narednom periodu“, zaključila je selektorka.

Dragana Živković smatra da ovaj tim može još da raste…

„Nismo imale odgovor na napad Južne Koreje, posebno na njihove šutere. Međutim, veoma sam ponosna na naš tim, jer smo pokazale da možemo da igramo protiv veoma dobrih timova, ali je jasno da moramo još mnogo da napredujemo“, kazala je Živković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka