Pratite nas

Fudbal

VIDEO Sara probila golgetersku „barijeru“: Vjerujem da je ovo samo prvi u nizu

Sara Simonović; FOTO sztm.hu

Naša mlada fudbalerka Sara Simonović polako, ali sigurno, stvara reputaciju na evropskoj sceni, u znatno jačem takmičenju, od crnogorskog i srpskog – nakon što se iz Budućnosti preselila u Radnički iz Kragujevca, gdje je igrala jednu sezonu, od ovog ljeta je u Mađarskoj, u timu Sent Mihalji.

Od starta se izborila za status prvotimke, borbenošću i tehnikom pokazala kakav potencijal ima, a minulog vikenda stigao je i “poklon” – prvi gol.

Sara je preciznim udarcem sa 17-18 metara u donji desni ugao pogodila za 2:0 i ovjerila pobjedu svoje ekipe na gostovanju Sorokšaru, treću u prvenstvu, u kome je odigrano sedam kola, a drugu zaredom.  

“Jako sam srećna sto sam postigla prvi gol u mađarskom prvenstvu, znači mi mnogo za samopouzdanje za naredni period i naredne utakmice. Jednu barijeru sam preskočila. Nadam se da je ovo samo prvi u nizu i da će ih biti još puno”, kaže Sara.

Sent Mihalji je, kaže, zasluženo došao do trećeg trijumfa…

 “Utakmica je bila dinamična, igrale smo svih 90 minuta ofanzivno, napadali konstantno, i na kraju zasluženo pobijedile. Ponosna sam na djevojke kako su odigrale ovaj meč, sa velikom željom za pobjedom i koncentracijom na visokom nivou. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom rirmu i već za vikend probati da uzmemo bodove MTK-u”, poručila je Sara.

Uskoro Sara dolazi u Podgoricu, na okupljanje nacionalnog tima i pripreme za plej-of mečeve za EURO 2025. protiv Finske, 25. i 29. oktobra.

“Finska reprezentacija je sigurno kvalitetan protivnik, to govori činjenica da igraju u A ligi. Čeka nas težak meč, ali mislim da mozemo da napravimo rezultat, imamo dosta kvalitetnih igračica koje igraju u inostranstvu i prave dobre rezultate. Sigurna sam da je stručni stab dobro analizirao protivnika, približiće nam njihove dobre a i loše strane. Imamo dobru atmosferu u ekipi i vjerujem da ćemo dati maksimum kako bi ostvarili pozitivne rezultate”, kaže Sara.

Uz Saru, dres Sent Mihaljija nose golmanka Anastasiju Krstović, koja je počela drugu godinu na golu kluba iz Segedina, te Jelena Petrović, koja je, takođe, ovog ljeta došla u Mađarsku, iz Breznice.

I Anastasija i Jelena su na spisku selektora Mirka Marića.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal