Pratite nas

Fudbal

Novo poglavlje lijepe priče našeg ženskog fudbala, Misa pred meč sa Finskom poručuje: Daćemo sve što imamo, kao i uvijek

Još jedno poglavlje lijepe priče o usponu našeg ženskog fudbala otvoriće se sjutra – Crna Gora drugu godinu zaredom učesnik je plej-of mečeva na najvećoj sceni.

Ovoga puta riječ je o prvoj rundi baraža za EURO 2025. – rival je Finska, selekcija koja je četiri puta zaredom igrala na evropskim šampionatima, koja dolazi iz najjačeg ranga evropskog fudbala i koja zbog toga, ali i zbog neuporedivo veće tradicije, ima status izrazitog favorita.

I to je realnost, koju naše djevojke prihvataju, ali istovremeno obećavaju:

“Mi ćemo dati sve od sebe da se na najbolji način suprotstavimo Finkinjama i pokušati sve da ostvarimo dobar rezultat, pa i da pobijedimo”, kazala je Armisa Kuč, prva crnogorska golgeterka.

Crna Gora je u prethodnom baražu protiv Sjeverne Irske pokazala da ima kvalitet da se bori I sa selekcijama višeg ranga, iako nisu uspjele da izađu kao pobjednice iz tog dvomeča.

U Podgorici su u finišu izgubile 2:0, u Belfastu vodile, na kraju je meč završen 1:1.

“Vidjele smo tada da i u jačim utakmicama možemo da ostvarimo rezultat, da možemo i da odbranimo i da napadnemo, da izenadimo. I sada očekujem takav meč, vjerujem da ćemo još jednom pokazati da znamo da igramo fudbal”, naglasila je Misa.

Pritiska nema, kazala je naša reprezentativka.

“Mi smo već napravile uspjeh, na nama je sada da damo maksimum i da odigramo ozbiljnu utakmicu”.

Crnogorske fudbalerke su posljednjih godina skrenule pažnju – počele su, pa nastavile da pobjeđuju, na kraju, nije slučajno što su u baražu drugu godinu zaredom.

Donedavno, to je bilo nezamislivo.

“Nadam se da će doći navijači, da će nas podržati. Mi se uvijek borimo, vidi se da je naš status drugačiji, ljudi nas prate, prepoznaju na ulici. Mislim da smo to i zaslužile, da osjećamo veću podršku, vjerujem da će biti još veća”.

Utakmica Crna Gora – Finska igra se sjutra od 16 i 30 na stadionu pod Goricom, revanš je 29. oktobra u Tampereu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal