Pratite nas

Fudbal

Selektor Mirko Marić: Već smo ostvarili uspjeh, želim samo da djevojke daju maksimum

Naše najbolje fudbalerke sjutra će imati još jednu šansu da se izmjere sa selekcijama, koje pripadaju visokom rangu evropskog fudbala.

Crna Gora će od 16 i 30 pod Goricom dočekati Finsku u prvom meču prve runde plej-ofa za plasman na EURO 2025.

Djevojke Mirka Marića plasman u baraž izborile su osvajanjem drugog mjesta u grupi C 3, iza Grčke, dok je Finska bila posljednja u svojoj grupi Lige A, najjačeg Uefinog ranga.

Finkinje su, međutim, godinama prisutne na velikim takmičenjima, i sada imaju iste ambicije.

“Ne tražim alibi, niti je potrebno da to radim ni za djevojke, ni za mene, već je ovo činjenica – mi smo plasmanom u drugi uzastopni baraž već napravili veliki uspjeh za ženski fudbal u Crnoj Gori”, kazao je selektor Marić.

Finska je četiri puta zaredom učestvovala na šampionatima Evrope, bila je, dakle, među 16 najboljih selekcija na kontinentu. I to govori o kvalitetu rivalki.

Naša selekcija je, s druge strane, posljednjih godina ostvarila izuzetan napredak, veliki je uspjeh I ulazak u novi baraž, dokaz da je riječ o timu koji je izrastao u veoma ozbiljnu grupu.

Od svog tima selektor Marić očekuje samo jedno:

“Da damo maksimum u svakom segmentu, da budemo najbolji mogući u svim elementima fudbala, da budemo koncentrisani – ako to ispunimo, nadam se da hoćemo, ja ću kao selektor biti potpuno zadovoljan. A, ako u tom slučaju rezultat ne dođe, sportski je i normalno da čestitamo protivniku”.

Marić u prvom meču neće moći da računa na kapitenku Slađanu Bulatović, koja propušta duel zbog kartona, nema ni Anđele Tošković, koja igra u klubu, ali je tek izašla iz teške povrede, kao ni povrijeđene Maje Šaranović.

“Svaki izostanak je hendikep, ali vjerujem u sve djevojke koje su u timu”, kazao je Marić.

Naše djevojke očekuju da će navijači prepoznati momenat da se još više podrže, jer su borbeni stav I ponos zbog igranja u nacionalnom timu uvijek bili njihov zaštitni znak.

“Ove djevojke su svaki meč odigrale srcem, svaki put su davale maksimum u tom momentu – bilo pet, ili 500 navijača. Bilo bi sjajno kada bi publika došla u većem broju, mnogo bi značilo – ali, kako god da bude, ove djevojke će ponovo ostaviti srce na terenu”, zaključio je Marić.

Utakmica Crna Gora – Finska igra se sjutra od 16 I 30 na stadionu pod Goricom, revanš je 29. oktobra u Tampereu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal