Pratite nas

Intervju

Andrea je najbolja golgeterka Crne Gore: Pogoci me čine srećnom, ali me pobjede ekipe više ispunjavaju

Iza Andree Janjušević je odlična polusezona u domaćem prvenstvu.

Sa 15 golova fudbalerka Ekonomista najbolja je strelkinja dosadašnjeg toka sezone, a tokom prvog dijela takmičenja pokazala je da je lider nikšićkog tima.

„Zadovoljna sam ličnim učinkom. Odlučila sam da se maksimalno posvetim fudbalu i isplatilo se. Radila sam puno, kako u klubu, tako i individualno. Postigla sam 15 golova. Pogoci me čine srećnom, ali me pobjede tima još više ispunjavaju“, rekla je Andrea za Sportfem.

Atmosfera u ekipi je odlična.

„U našem klubu i nije važno ko pravi razliku. Bitno je da napredujemo kao tim i da ostvarimo cilj. Želimo da se opet borimo za titulu.“

Nadala se da će Ekonomist imati više bodova na polovini sezone. Trenutno na trećem mjestu zaostaje 11 poena za vodećom Breznicom.

„Nismo baš zadovoljni rezultatima. U posljednjih nekoliko utakmica pokazali smo da smo mlada, ali kvalitetna ekipa sa odličnim predispozicijama. Igrali smo dobar fudbal i rezultat nije izostao. Nadam se da ćemo nastaviti tim putem.“

Andrea Janjušević u dresu Crne Gore, foto: FSCG (Filip Roganović)

Slijedi posljednje kolo jeseni protiv Breznice, pa pripreme za nastavak borbe ze bodove.

„Pauzu ćemo iskoristiti na pravi način. Posvetićemo se trenažnom procesu, kako bi još spremnije dočekale nastavak sezone“.

Andrea smatra da se u domaćem prvenstvu igra dobar fudbal.

„U suštini, iako je u ligi mali broj fudbala, mislim da se radi o ozbiljnjoj konkurenciji i borbi klubova za što bolji rezultat. U svakoj ekipi ima dosta kvalitetnih igračica. Voljeli bismo da nas ima i više. Na taj način takmičenje bi bilo zanimljivije“.

Zasad su joj svi planovi vezani za Ekonomist, ali u budućnosti vidi sebe i u nekoj jačoj ligi.

Andrea Janjušević, foto: FSCG (Filip Roganović)

„Ostaću sigurno u klubu do kraja sezone. Nastaviću da treniram i radim na sebi. Kada se ukaže prilika da karijeru nastavim u inostranstvu, iskoristiću je“.

Andrea se polako nameće stručnom štabu naše najbolje reprezentacije. Igre iz prvog dijela sezone, najljepša su preporuka.

„Prošla sam kroz sve reprezentativne selekcije i kroz njih stekla ogromno iskustvo. Igranje za reprezentaciju Crne Gore za mene predstavlja čast i zadovoljstvo. U posljednje vrijeme, dosta smo popravili rezultate. Na kampovima smo radili naporno, znajući da će se trud i naš ozbiljan stav na treningu, na kraju isplatiti. U nastavku očekujem da nastavimo sa jakim radom i da ćemo imati što više okupljanja i kontrolnih utakmica, kako bi vremenom bili još bolji. „

Ponosna ja na odnose među reprezentativkama.

„Kada se okupimo sve funkcioniše sjajno. Kao jedna velika porodica smo. Iskreno se nadam da ćemo u uspjeti da vremenom budemo još bolja ekipa“, zaključila je Andrea Janjušević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju