Pratite nas

Borilački sportovi

Anja Đuričić: Mala – velika šampionka

Karate akademija TN je jedan od najmlađih sportskih kolektiva u Podgorici, a njeni akademci i rezultati koje postižu zavrijedili su pažnju sportske javnosti u Podgorici, a i šire.

Najmlađa prvakinja i osvajačica Kupa Crne Gore u katama u ovoj godini je Anja Đuričić, takmičarka Karate akademije TN. Karateom se bavi nepune dvije godine. Iako ima tek sedam godina već postiže ozbiljne rezultate, koje potvrđuje iz takmičenja u takmičenje.

Da se radi o izvanrednom talentu govore dosadašnji rezultati.

Prošle godine je osvojila osam zlatnih medalja, na osnovu kojih je izabrana za najuspješniju takmičarku Akademije TN za 2022. godinu, dok je ove godine za samo pola takmičarske sezone (januar-jun) već osvojila 10 zlatnih medalja, bez izgubljenog meča.

Zašto si baš izabrala karate?

„Prije karatea sam probala nekoliko sportova, među kojima je bio i karate. Kada sam odlučila da pođem na prvi probni trenig karatea, jako mi se svidjelo. Bilo je drugačije i interesantnije nego na ostalim sportovima“, rekla nam je Anja.

Šta ti se najviše sviđa u karateu?

„Pored učenja kata, najdraža su mi druženja i putovanja sa drugarima iz Akademije. Svi sa nestrpljenjem očekujemo zajedniči kamp i druženje akademaca na kraj ljeta.“

Koja ti je medalja omiljena?

„Svaka medalja mi puno znači, a od svih medalja izdvojila bih zlatnu na državnom prvenstvu koju sam osvojila ove godine“, ističe talentovana karatistkinja.

Roditelji su ponosni na Anjine rezultate.

„Oboje, kao bivši sportisti smatrali smo da je naš zadatak da je sportski usmjerimo, da joj od malena formiramo osjećaj važnosti i neophodnosti da od malena bude fizički aktivna. Uvjereni smo da će baveći se sportom uz našu podršku i ljubav steći sve one vrijednosti koje nosi karate. Iako mala, sama je birala sport kojim će se baviti. Bili smo podrška u njenom izboru sporta, a sada smo ponosni na njene rezultate koje ostvaruje i velika podrška na takmičenjima“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi