fbpx
Pratite nas

Rukomet

Bojana Popović nakon žrijeba: Mora da se ide korak po korak, tu smo da igramo sa najboljima

foto: IHF

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović prokomentarisala je žrijeb grupne faze Evropskog prvenstva, koje se održava u novembru.

Crna Gora je domaćin grupe D, u kojoj su Španija, Njemačka i Poljska.

„Imali smo sreće što smo dobili Poljsku umjesto Norveške kao rivala koji su ostali iz prvog šešira.
Prvo ćemo se baviti Španijom koja je protivnik na startu, potom nas očekuje okršaj sa Njemačkom i na kraju je rival Poljska. Španija je godinama u samom vrhu i u borbi za medalju, na posljednjem Svjetskom prvenstvu su pokazali mnogo novih lica i igračica koje su budućnost njihovog rukometa. Uvijek su nezgodne i specifične za nas, igraju brzo i teško ih je čuvati. Njemačka je ekipa koja ima mnogo dobrih pojedinaca, uvijek su nezgodne, ali nikada nijesu došle do nivoa da odigraju na vrhunskom nivou. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, Poljska je protiv nas pokazala da je kvalitetna ekipa, imaju dobre šutere, raznovrsne igračice, gradili su tim godinama i svi su nekako u zenitu karijera. Imamo ipak, neke dugove i za tu utakmicu ćemo se posebno pripremiti“, kazala je Popović.

Prve tri ekipe idu u drugu fazu, gdje se ukrštaju sa ekipama iz grupe C. U toj grupi domaćin Sjeverna Makedonija je i autsajder.

„Sve ekipe sa kojima bi igrali u glavnoj rundi su veoma kvalitetne i imaju veliko iskustvo u nastupima na velikim takmičenjima. To se odnosi na Francusku i Holandiju, a i Rumunija ima ambiciju da se vrati u sami vrh. Neće biti lako ni u prvoj fazi, ni u nastavku takmičenja, ali kada se igra Evropsko prvenstvo nema lakih protivnika i znate da put nije nimalo lak i mora da se ide korak po korak“, kazala je Popović.

„Holandija je vrhunska ekipa, imaju visoke ciljeve sa novim selektorom, Francuska je reprezentacija o kojoj je suvišno trošiti riječi, jer uvijek idu na najviši plasman. Rumunija je sa Kristinom Neagu uvijek opasna, tu je dosta mladih igračica koje su stasale i spremne da daju mnogo više nego ranijih godina. Tu smo da igramo sa najboljima, samo da svi budemo zdravi i kompletni, onda će biti prilike da rotiramo i da svi daju doprinos“, zaključila je Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet