fbpx
Pratite nas

Rukomet

Risović: Teška grupa, ali nema predaje

foto: EHF EURO

Golmanka reprezentacije Srbije Jovana Risović očekuje teške utakmice na prvenstvu Evrope, ali poručuje da se njena ekipa neće lako predati.

Žrijeb za šampionat Starog kontinenta nije bio blagonaklon prema ekipi Uroša Bregara, koja će već u grupnoj fazi igrati protiv Slovenije, Švedske i Danske.

„Slovenija je protivnik koga odlično poznajemo, igrali smo sa njima na posljednjem Svjetskom prvenstvu i to uspješno. Igram za Krim gdje većina reprezentativki Slovenije igra, tako da ih poznajem veoma dobro. Domaćini su i time će biti malo veći pritisak na nama. Selekcija Švedske je ekipa u samom vrhu evropskog rukometa. Nedavno smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ostvarili pobjedu, a zatim pretrpeli poraz od njih. Poznajemo njihove prednosti i mane i možemo se nositi sa njima. Danska je takođe među pet najboljih ekipa Evrope. Imaju sjajne igračice i sjajne golmane, ali u nekim prošlim našim duelima smo imali pozitivan skor sa njima. Biće veoma teško i izazovno ali nećemo se predati već na samom startu, to je sigurno“, istakla je Risović.

Evropsko prvenstvo igraće se od 4. do 20. novembra, a domaćin jedne grupe prve faze biće i Podgorica, gdje će pored naše selekcije nastupiti Poljska, Španija i Njemačka.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet