Pratite nas

Rukomet

Bojana Popović: Ovakve utakmice su teške jer se pobjednik zna unaprijed

foto: Stefan Ivanović

Crna Gora je pružila dobro izdanje u drugom poluvremenu, postigla mnogo lakih golova i došla do ubjedljive pobjede, kazala je selektorka Bojana Popović nakon trijumfa (34:20) u Bugarskoj u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Popović je istakla da su utakmice protiv znatno slabijih protivnika teške i rizične, jer postoji strah od povreda, zbog čega je najvažnije da su upisana nova dva boda i da sve igračice ovu EHF sedmicu završavaju zdrave.

„Ovakve utakmice su teške, jer je pobjednik praktično unaprijed poznat zbog velike razlike u kvalitetu. To dovodi do situacije da igračice hoće da se sačuvaju, a zbog izostanka maksimalnog pristupa od početka, dešavaju se i greške, promašeni ziceri i nedovoljno dobra igra u tranziciji. Ipak, i to je sastavni dio priče i morali smo i to da prođemo. U drugom poluvremenu smo pružile dobro izdanje, postigle mnogo lakih golova i došle do ubjedljive pobjede. Neke igračice su unijele potrebnu agresivnost u odbrani, tu prvenstveno mislim na Nikolinu Vukčević koja je dala veliki doprinos i doprinijela da postižemo lake golove. Najvažnija su dva boda i maksimalan učinak nakon dva kola kvalifikacija. Ovo su i rizične utakmice jer u glavama uvijek bojazan od povreda, tako da uz zadovoljstvo zbog izdanja u drugom poluvremenu, najviše raduje činjenica da su sve djevojke zdrave nakon ove EHF sedmice“, kazala je Popović.

Duel u Bugarskoj bio je i posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo, koje „lavice“ otvaraju 30. novembra protiv Kameruna u Helsingborgu. Jasno je da postoji prostor za napredak u igri, ali problem predstavlja činjenica što stručni štab neće imati previše vremena na raspolaganju.

„Nemamo mnogo vremena, već samo šest-sedam treninga koje ćemo odraditi do Svjetskog prvenstva. To je kratak period da sve posložimo na pravi način, jer je potrebno vrijeme da se bekovi uigraju i da se sklopi odbrana. Na tome mora da se radi, ali moramo da se uklopimo kao i ostali. Važno je da bekovi steknu međusobno povjerenje u igri, kako bi odbrana bila kompaktna i vjerujem da ćemo u tome uspjeti iako imamo malo vremena. Imaćemo i tri dana zajedničkog rada sa Hrvatskom u Poreču, nakon čega putujemo u Švedsku“, zaključila je Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet