Pratite nas

Košarka

Budućnost počinje sezonu, Maja Bigović optimista: Želimo opet da budemo konkurentne u WABA ligi

Iako će novu sezonu dočekati u podmlađenom i izmijenjenom sastavu, košarkašice Budućnosti Bemax imaju ambicije da sačuvaju kontinuitet dobrih partija ua WABA ligi.

U odnosu na prethodnu sezonu u dresu „vučica“ nećemo gledati Mariju Leković, Draganu Živković, Jovanu Marković i Višnju Stefanović.

Nova lica su doskorašnje igračice Podgorice Nikolina Ilić i Hajdana Šćepanović, kao i Dragana Domuzin i Amerikanka Amaja Skot.

Na premijeri će ekipa Vladana Radovića gostovati Montani.

„Sa dosta motiva očekujemo početak nove sezone. Nakon naporne sezone i pripremnih utakmica jedva čekamo nove izazove. Imali smo dosta promjena tokom pauze, sada smo još mlađe, ali bez obzira na sve sigurna sam da ćemo imati šta da pokažemo i da ćemo zadržati kontinuitet dobrih rezultata u WABA ligi“, rekla je Maja Bigović, a prenosi Pobjeda.

Pripremni period je pokazao da će trebati vremena da se mlada ekipa uigra.

„Svjesne smo da je bilo grešaka i da nije sve djelovalo idealno u pripremnim mečevima. Ali, upravo za to i služe ti mečevi. Uvidjele smo greške i posljednjih desetak dana, nakon mini turneje po Srbiji, radile smo upravo na tome. Trebaće vremena za ovaj mladi tim, biće oscilacija, ali sigurno da imamo veliku želju, kao i izuzetan odnos prema svakom treningu, zbog čega je jasno da to mora donijeti rezultat“.

Maja se nada dobroj partiji već sjutra u Bugarskoj.

„Montana je dosta mijenjala tim. Stigle su tri nove Amerikanke i sigurno da su samim tim pokazali jasne ambicije da naprave iskorak. Mnogo će nam značiti taj prvi meč da vidimo trenutne mogućnosti. Cilj je da iz meča u meč budemo bolje, a iskreno vjerujem da ćemo i na premijeri ostaviti pozitivan utisak“, zaključila je Maja Bigović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka