fbpx
Pratite nas

Intervju

Crnogorski odbojkaški biser Simona sa Ubom napada i Ligu šampiona

Simona Petranović je na važnom testu u karijeri. Prelaskom u redove Uba, srpskog šampiona, jasno je pokazala da želi mnogo u odbojci.

Iako izuzetno mlada ne plaši se izazova, sada je spremna da vrijedno radi i napreduje.

„Prelazak u jači klub i jače prvensto su za mene veliki uspjeh, veliki napredak i izazov. Znam da će tamo treninzi biti intenzivniji, jači, naporniji“, kaže nam Simona na startu razgovora za „Sportfem“ i nastavlja:

„Već sada sa svojih 17 godina sam se odlučila za veliki korak, mnogih stvari sam se odrekla zbog odbojke, ali na kraju se sve to isplatilo samim tim što sam nakon juniorske reprezentacije dobila ponudu tako velikog kluba, šampiona jedne države.“

Ub je šampion Srbije, a Srbija prvak Evrope, što dosta govori o tome koliki je korak napravila u karijeri naša odbojkašica koja igra kao primač servisa.

Izdanak je Galebove škole odbojke i osvajač velikog broja trofeja u državi.

Višestruki je šampion mlađim kategorijama, a stigla je i da osvoji tri Kupa Crne Gore u seniorskoj odbojci!

„Želim da se bavim odbojkom da igram u inostranstvu, da napredujem da uspijem u tome, odbojka je moj profesionalni izbor, ali naravno da ću i školu završiti, jeste da će mi sada biti malo teže, ali ću se potruditi da postignem sve“, obećava Simona.

I dok se prisjećamo njenih početaka, ne smijemo zaboraviti ni to da je od Odbojkaškog saveza proglašena za najperspektivniju u zemlji.

„Odbojku sam počela da treniram sa osam godina. Tada sam naučila šta je timski duh i šta to znači trenirati i ići svaki dan na trenige. Brzo sam napredovala i sa svojih 14 godina već sam stigla do toga da igram finale Kupa Crne gore, osvojila sam mnogobrojne nagrade sa svojim timom i zahvalnost dugujem svim svojim trenerima, a posebno Nikoli Masoničiću.“

Simona Petranović iz Bara odlazi u Ub. Mali grad u Srbiji koji su proslavili baš sportisti, fudbaleri, Dragan Džajić, Nemanja Matić, Dušan Savić, ali i odbojkašice koje su prošle sezone osvojile prvu titulu u klupskoj istoriji…

„Idem u novu sredinu, među nove ljude, iskreno malo mi je sve čudno i trebaće mi vremena da se naviknem, jer sam tamo sama bez porodice i ne znam nikoga, ali se moja želja ostvarila, da odem i zaigram za neki jači klub“, objašnjava naša reprezentativka.

Ona nema dilemu da je odbojka pravi izbor.

„Odbojka je najljepši ženski sport, barem za mene i preporučila bih svim djevojčicama da se bave odbojkom jer im se pružaju velike mogućnosti da uspiju, napreduju, razvijaju se i da obiđu svijet i da lijepo žive od toga.“

Simonu već u oktobru čeka najveći klupski izazov u dosadašnjoj karijeri pošto će sa Ubom igrati kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Jedinstva iz Brčkog.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju