Pratite nas

Intervju

Crnogorski san djevojke sa Floride: Ivana je došla iz Amerike da bi igrala za svoju zemlju

Mlade crnogorske fudbalerke, kandidatkinje za U 17 selekciju, okupile su se u Podgorici, na mini-kampu, prvom u nizu u sklopu priprema za obaveze koje generaciju čeka na jesen.

A među njima i plavokosa djevojka iz Sjedinjenih Američkih Država. Amerikanka i Crnogorka – Ivana Pavlović.

Ivanini roditelji su iz Crne Gore, ona je rođena i odrasla u Americi, članica je kluba Florida Premier FC, ali njena želja je bila da obuče dres nacionalnog tima zemlje njenog porijekla. Njene zemlje…

“Zaista je sjajno igrati fudbal u mojoj zemlji, cijela moja porodica je iz Crne Gore, mnogo mi znači to. Ovo je sjajna prilika da steknem iskustvo. Naravno da osjećam crnogorski ‘duh’, voljela bih da igram za nacionalni tim. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svijetlu narednih dana, uzbuđenja sam zbog šanse”, kazala je Ivana.

Kako je djevojka iz SAD, rođena 2006. godine – godine kada je Crna Gora postala nezavisna država – došla do prilike da obuče opremu reprezentacije.

Ivana Pavlović na treningu reprezentacije Crne Gore

 „Pronašli su me ljudi iz nacionalne federacije, bilo je jasno po prezimenu da sam sa ovih prostora. Imam mnogo rodbine u Crnoj Gori, tako smo stupili u kontakt. I evo, tu sam sada“.

Ivana, naravno, nije prvi put u Crnoj Gori – dolazi kaže često, i to u Bar, na more. Iz Bara je i došla u Podgoricu na okupljanje U 17 selekcije…

„Malo sam se pripremala sama u Baru na lijepim terenima, kako bih došla spremna“, ističe Ivana.

U SAD je navikla na dobar i kvalitetan rad. Njen tim igra u takmičenjima na nacionalnom nivou, sa rivalkama širom SAD, a znajući koliko je ženski fudbal popularan i kvalitetan, jasno je da je riječ o prilično visokom nivou takmičenja.

Ivana Pavlović

„Igramo jake utakmice, veoma je uzbudljivo. Ženski fudbal je veoma popularan u Americi, posvećuje mu se dosta pažnje“, ističe Ivana.

A sa velikom pažnjom je Ivanin početak u reprezentaciji Crne Gore ispratio njen klub:

„Pridružite nam se u čestitkama Ivani Pavlović na pozivu za kamp crnogorske reprezentacije u Podgorici, od 22. do 26. maja. Ivanina posvećenost, vještina i naporan rad donijeli su joj ovu prestižnu priliku da predstavlja svoju zemlju na međunarodnoj sceni. Poželimo joj sve najbolje dok svoj talenat pokazuje pored najboljih mladih igračica iz Crne Gore. Sredi ih Ivana“, saopštila je Florida Premier FC na društvenim mrežama.

Poželimo joj i mi sreću – možda ovo bude početak jedne lijepe sportske priče…

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju