fbpx
Pratite nas

Intervju

Druga zimska idila Jelene Vujičić: Osjećaj je isti kao prvi put

Sa samo 21 godinom, Jelena Vujičić je ispunila sportske snove.

I to dva puta.

Prvi put 2018. kada je imala svega 17 i kada je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Prije nekoliko dana potvrđeno je – ide i u Peking, 4. februara ponovo će na svečanom defileu predstavljati Crnu Goru, a zatim pokazati što zna u slalomu i veleslalomu.

„Što se tiče uzbuđenja i euforije, osjećaj je isti kao prije četiri godine. Kao da opet idem prvi put, s tim što idem sigurnija, znam otprilike šta me očekuje, a sigurno će trema biti manja u odnosu na debi“, kaže Jelena za Sportfem.

Pripreme za put u Peking evociraju uspomene na Pjongčang – jedna se posebno ističe.

„Nema nekih posebnih sjećanja, jer su Olimpijske igre same po sebi posebne. Cijeli taj period je jedna velika uspomena, samim tim što sam tako mlada ostvarila normu, a možda i najviše zbog toga što sam prva Crnogorka koja je nosila zastavu naše države na zimskim Olimpijskim igrama“, ističe mlada Žabljačanka.

U žestokoj konkurenciji, najjačoj mogućoj, ambicije takmičarke iz Crne Gore, kada je rezultat u pitanju, ne mogu da budu velike i glamurozne.

„Što se tiče ambicija i očekivanja, nezahvalno je govoriti o tome, jer skijanje sport u kome imate minut za nastup. I šta učinite za to vrijeme – to je to. Nepredvidivo je. Ono što znam jeste da ću se dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavim u sto boljem svjetlu“.

Kako je biti na istoj stazi, na istom mjestu sa najvećim zvijezdama zimskih sportova – neizbježno je pitanje.

„Nije mi prvi put da budem na stazi sa najvećim šampionima, a svaki put je veliko zadovoljstvo biti među takvim ljudima, koji rade na sebi toliko da budu najbolji, da budu neprevaziđeni. Svaki put kad se nalazim u krugu takvih ljudi dobijam sve veću volju i želju da radim što više i idem ka istom cilju“.

Kao Žabljačanka, snijeg joj je bio „prirodno okruženje“, a staza bukvalno ispred kuće – skijanje je logičan izbor…

„Počela sam da skijam mala. Imala sam 3 i po godine kada sam naučila da skijam. Sa samo četiri počela sam da učestvujem na takmičenjima. Bila sam najmlađa, za te godine nije ni postojala kategorija“, priča Jelena.

Na početku, bila je to dječja igra.

„Kada sam imala osam-devet godina počela sam, da tako kažem, ozbiljnije da treniram. Kada sam počela da idem sa reprezentacijom na pripreme u Austriju, Italiju…  tada je sve počelo. I svake godine sam pravila bolje i bolje rezultate, a želja je bila veća da nastavim karijeru“, kaže Jelena.

I tako – od dječje igre, do dvostruke olimpijke. To je put Jelene Vujičić.  Sa samo 21 godinom…

Jelena Vujičić će veleslalomske trke u Pekingu voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju