fbpx
Pratite nas

Rukomet

Emotivna Suzana: Snove sam ispunila u dresu Budućnosti i Crne Gore, sada je vrijeme za novi izazov

Nakon što je dogovorila da u nastavku karijere predvodi mlađe kategorije reprezentacije Kine, Suzana Lazović emotivnim pismom obratila se crnogorskoj javnosti.

„Lavica“, koja je zbog povrede morala prerano da završi karijeru, nije zaboravila sportske početke, koji su je kasnije vodili do najvećih uspjeha na terenu.

„Moji prvi rukometni koraci počeli su ovdje, u mom gradu, u mojoj Crnoj Gori. Sa samo 14 godina bila sam dio prvog tima Budućnosti. Kao igračica ostvarila sam većinu svojih snova, bila sam dio rukometne crnogorske istorije koja je 2012.godine ispisana zlatnim slovima. Takođe bih izdvojila Olimpijske igre, putovanje koje je obilježilo moj život, jer sam u reprezentativnom dresu osvojila srebro i ostvarila jedan od svojih najvećih snova“, istakla je Suzana.

Ipak, povrede su nažalost bile jače, pa se u najboljim godinama povukla sa terena, ali nije napustila rukomet.

„Zbog mnogih svojih povreda, rano sam morala da završim svoju igračku karijeru. Međutim, nikada nisam odustala od ljubavi prema rukometu. Tada je i počela moja trenerska karijera. Korak po korak došla sam i do EHF Master Coach licence. Kao igračica nisam imala hrabrosti da napustim moju Budućnost, moju Podgoricu, moju Crnu Goru, nisam bila dovoljno spremna za nove izazove. Međutim, život je jedna nepredvidiva igra koja ti pruža razne šanse svakoga dana. Tako se i meni pružila šansa da vodim kinesku juniorsku i kadetsku reprezentaciju, koju naravno nisam mogla da odbijem. Spremna sam na nove izazove, novu kulturu, na novi mentalitet, na novi rukomet. Spremna sam da se pokažem u svom najboljem izdanju, da pokažem koliko znam, kao što sam pokazala kao igračica, pokušaću to da pokažem i kao trener.“

Nije i neće zaboraviti one koji su svih godina bili uz nju.

„Htjela bih da se zahvalim prije svega svojoj porodici i prijateljima na neizmjernoj podršci, mojim saigračicama sa kojima sam i uspjela da ostvarim ciljeve, mom klubu Budućnosti na svemu što mi je pružio, mojoj Crnoj Gori… Takođe, hvala mojim generacijama Budućnosti 2000/2001 i 2008/2009, bila mi je čast voditi vas i biti dio tima u kojem smo rasli zajedno. Uz vas sam iz dana u dan, učila mnogo toga, kao što se nadam da ste i vi uz mene.“

Za kraj je mala motivacionu poruku za generacije koje dolaze.

„Ne zaboravite da ste hrabri onoliko koliko ste spremni sebi pružiti, ne zaboravite da je život kretanje i samo kretanje čini promjenu i samo oni koji su spremni za promjenu mogu postići uspjeh u svom životu“, istakla je Suzana Lazović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet