fbpx
Pratite nas

Fudbal

Evo koliko zarađuju najbolje fudbalerke svijeta: Odavno su postale milionerke

Sem Ker

Ženski fudbal je najbrže rastući sport na svijetu, sve popularniji na svim meridijanima.

Pripajanjem ženskih timova moćnim klubovima, Evropa posljednjih godina može da se takmici sa Sjedinjenim Američkim Državama kada je riječ o zaradama najboljih igračica.

I dok je, nekada, američka liga bila neprikosnovena, razlike se smanjuju, a najbolje plaćena fudbalerka na svijetu i igra u Evropi.

Australijanka Sem Ker, sa 513.000 eura godišnje, najplaćenija je fudbalerka na svijetu. Igra u Čelsiju sa kojim je već Premijer ligu, dva FA kupa i jedan Komjuniti šild, a bila je u finalu Lige šampiona.

Ker je u Englesku i došla iz SAD, a posljednji klub 28-godišnje golgeterke u Americi bio je Čikago.

Druga najplaćenija igračica je ikona ženskog fudbala: Aleks Morgan. Amerikanka je ljetos potpisala za San Dijego za 420.000 eura godišnje. Međutim, ako se računaju sponzore i komercijalni ugovori, Morgan je ubedljivo najbogatija fudbalerka na svijetu.

Na trećem mjestu je još jedna Amerikanka, Zlatna lopta 2019. godine. Megan Rapino nije samo igračica koja pravi razliku, već je i snažan branilac prava žena i LGBT svijeta. Ona u OL Reinu zarađuje 417.000 eura godišnje, a jedna je najboljih na svijetu, iako ima 36 godina.

Na četvrtom mjestu je prva Evropljanka: Adu Hegerberg. Fudbalerka Olimpika iz Liona prva je podigla Zlatnu loptu 2018. godine i, uprkos povredi koljena zbog koje je bila van terena skoro dvije godine, smatra se jednom od najboljih fudbalerki na svijetu. Nedavno je obnovila ugovor sa francuskim timom za 396.000 eura godišnje. Norvežanka ima i unosan ugovor sa kompanijom “Nike”.

Na petom mjestu je još jedna kultna figura ženskog fudbala: Marta Vieira. Brazilka je jedna od ikona i u Orlando Prajdu to znaju. Iz tog razloga ona zarađuje 373.000 eura godišnje. Iako je trenutno povrijeđena, i to teško – pokidala je ukršteni ligament, Brazilka se i dalje smatra igračicom van serije.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal