fbpx
Pratite nas

Atletika

Htjela da pokaže za šta su sve žene sposobne: Učestvovala u sedmoboju u petom mjesecu trudnoće

Američka atletičarka Lindsi Flah (31) nastupila je na nacionalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u 18. sedmici trudnoće. 

„Tajna više nije tajna“, napisala je uz fotografiju na Instagramu prije početka kvalifikacija s vidljivim trudničkim stomakom.

Kvalifikacije su se održale u Oregonu po velikoj vrućini, a Flah nije završila trku.

Sedmobojka je nakon stotinjak metara očigledno shvatila kako je ovo za nju ipak prevelik zalogaj s obzirom na to da se nalazi u drugom stanju. 

– Mentalno je bilo jako teško jer sam znala da ne mogu da se takmičim na nivou na kome sam bila prije 18 sedmica, ali samo sam htjela da dokažem za šta su žene sposobne – rekla je Flah.

Ovo su bile njene treće kvalifikacije za Olimpijske igre u sedmoboju nakon 2012. i 2016. godine. Ona je na otvorenom prvenstvu SAD 2018. godine uzela drugo mjesto. 

– Najvažnije mi je bilo da sačuvam svoje i bebino zdravlje – objasnila je Flah, koja tvrdi da vjerojatno ne bi ni dolazila na kvalifikacije da su se održale prije nekoliko sedmica.

– Dobrih 12 sedmica sam gadno povraćala, što mi je uticalo na treninge. Ali u posljednje vrijeme bilo mi je bolje i uspjela sam da spojim nekoliko stvarno dobrih treninga. Ipak, znala sam da ću morati da budem oprezna te da neću ugroziti ni sebe ni bebu- rekla je Flah, koju je dio javnosti kritokova zbog nastupa u petom mjesecu trudnoće.

Sedmoboj za žene sastoji se od trke na 100 metara preko prepona, skoka uvis, bacanja kugle, trke na 200 metara, skoka udalj, bacanja koplja i trke na 800 metara. 

Flah se takmičila u svim disciplinama, a od 800 metara uspjela je otrčati 100 te je ukupno zauzela 15. mjesto od 18. 

Flah nije jedina sportistkinja koja se takmičila u trudnoći. Serena Vilijams osvojila je sedmi Australijan open dok je bila trudna 2017. godine. 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika