Pratite nas

Miks

Iskustvo Filipa Patkovića: Sport je priprema za biznis karijeru

Filip Patković je primjer kako sportsku karijeru iskoristiti na pravi način da bi se pripremili za ono što čeka nakon njenog završetka.

Bivši košarkaš, koji je igrajući u mađarskom Debrecinu završio magistarske studije ekonomije, bio je direktor reprezentacija Košarkaškog saveza Crne Gore, a sada je izvršni direktor kompanije SIKS i savjetnik predsjednika COK Dušana Simonovića.

Na panelu „Život poslije karijere“, u okviru konferencije „Sport iz drugog ugla“, istakao je je veoma važno tokom sportske karijere planirati šta nakon toga.

„Vjerujem da smo na panelu istakli veoma važnu temu – život poslije sporta. Od izuzetnog značaja za svakog mladog čovjeka je da planira svoj dalji razvoj i život, koji će doći nakon karijere. Potrebno je da realno sagleda situaciju u kojoj se nalazi i posveti se nekim drugim vještinama, a ne samo onima koje su sportske. Naravno, ne treba da zapostavi sport jer na kraju dana on može donijeti samo dobro, ako mu se sa pravom emocijom posvetimo“, rekao je Patković.

Benefiti koje je dobio tokom sportske karijere su višestruki.

„Meni je sport mnogo toga omogućio. Prije svega me formirao u boljeg čovjeka, a i stekao sam neke vještine koje sam na pravi način implementirao kasnije na poslu, a to su da se bolje nosim sa stresom, kvalitetnije organizujem vrijeme, ali i da budem timski igrač. Tome nas sport uči i to su jako važne stvari koje možemo izvući iz sporta“, istakao je Patković.

Smatra i da su sportisti u prednosti u odnosu na druge ljude kada je posao u pitanju, jer su navikli na takmičenja.

„Vjerujem da u sportu nema prevare jer kada se izađe na teren, ili bilo koju vrstu borilišta vidimo koliko ko ima kvaliteta. Taj način razmišljanja koji sportisti dobiju u toku karijere kada ga kasnije prebace u poslovnu karijeru, donosi im prednost u odnosu na ostale koje nisu navikli na tu vrstu takmičenja i vjerujem da je to još jedna jako važna komponenta sporta“, zaključio je Filip Patković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks