fbpx
Pratite nas

Ostali Sportovi

Istorijska pobjeda naših ragbistkinja: Crna Gora se predstavila na najvećoj sceni

Crnogorske ragbistkinje; FOTO Tijana Vešović

Crnogorske ragbistkinje ostvarile su prvu pobjedu na velikoj sceni i zauzele 12. mjesto na prvenstvu Evrope (konferencija 1) koje je minulog vikenda održano u Beogradu.

Naše djevojke su u grupnoj fazi pobijedile Estoniju (22:5), a izgubile Austrije (38:0), Litvanije (45:7) i Luksemburga (19:7).

„Turnir u Beogradu bio je prejak. Austrija, od koje smo poražene u grupi, osvojila je Evropsko prvenstvo. Izgubile smo od Luksemburga, koji se borio za bronzu i šestoplasirane Litvanije“, rekla je za Sportfem kapitenka nacionalnog tima Zorica Kostić.

U mečevima za plasman poražene su od Andore (38:0), dok Monaku nisu izašle na megdan zbog problema sa povredama.

„Saba je slomila ruku, Sandri je pukla prednja loža, dok su dvije djevojke morale na avion zbog obaveza na poslu. Morale smo da predamo meč Monaku jer bukvalno nije imao ko da igra“

S obzirom na to da im je ovo bio premijerni nastup u ovom rangu, mogu da budu više nego zadovoljne i ponosne na ono što su pokazale na beogradskom turniru, protiv znatno iskusnijih rivala.

„Kada uzmemo u obzir da je turnir bio veoma jak, zadovoljna sam jer je svaka od djevojaka izdvojila svoje vrijeme, zapostavila poslove i porodice, kako bi se pripremila za Evropsko prvenstvo. Svaka djevojka dala je maksimum i nastojala da timskom igrom pomogne ekipi.“

Na kraju, na konačan plasman uticalo je i stanje u našem ženskom ragbiju, u odnosu na konkurenciju.

„Nemamo iskustvo, Crna Gora nema žensku ligu, nemamo ni mečeve u kontinuitetu, poput recimo igračica iz Austrije i Švajcarske. U tim zemljama postoji 15 klubova, podijeljenih u tri ranga takmičenja. Sve to ima uticaja i zbog toga ne možemo da se poredimo sa tim selekcijama, ali sam zadovoljna odnosom svih djevojaka prema dresu sa državnim grbom“, zaključila je Zorica Kostić.

Boje crnogorske reprezentacije na šampionatu u Beogradu branile su Maja Baošić, Marija Rašović, Ivana Čađenović, Saba Sekulović, Dragica Kovačević, Zorica Kostić, Katarina Martinović, Amina Tukić, Olivera Mišković Vidojević, Aleksandra Lukačević i Sanja Mugoša.

Trener nacionalnog tima je Dušan Vučićević, tim menadžer Auset Mičel, a ljekar nacionalnog tima Behmen Šahmanović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi