Pratite nas

Rukomet

Ivona Pavićević pred premijeru na Svjetskom prvenstvu: Imamo ciljeve, ali obećavamo samo maksimum u svakom meču

foto: IHF

Ivona Pavićević, kao jedna od bronzanih djevojaka sa Evropskog prvenstva, trebalo bi da bude i jedna od liderki naše ženske rukometne reprezentacije, koja sjutra od 18 sati igra prvi meč na Svjetskom prvenstvu.

Prvi rival u grupi B je Kamerun – pobjeda je, praktično, upisana, ali opuštanja ne smije da bude…

“Favoritkinje smo protiv Kameruna, ali to je samo na papiru. Znamo da ne smijemo da ih potcijenimo, već moramo da imamo maksimalan pristup od prvog minuta. Igraju dublju zonu, nemaju tipičan sistem u odbrani, tako da moramo da budemo disciplinovane i strpljive u napadu. Ne smijemo da žurimo, već svaki napad mora da bude pametno izgrađen, jer ne smiju da nam se dešavaju tehničke greške. Kamerun igra agresivnu odbranu i spremne smo da im odgovorimo na pravi način”, ističe Pavićević.

Rivali u grupi još su jedan autsajder Paragvaj i jaka evropska selekcija Mađarska.

“Idemo meč po meč, trenutno razmišljamo samo o Kamerunu i to je jedino što je bilo u fokusu od prvog dana priprema. Grupna faza je prvi korak ka većim ciljevima, tako da znamo da bi bilo dobro da ostvarimo maksimalan učinak u preliminarnoj rundi i u Geteborg odemo sa što većim brojem bodova. Imamo ciljeve, ali ne želimo ništa da obećavamo, već samo to da ćemo da idemo korak po korak i maksimalno u svakom meču”, zaključuje Ivona.

Crna Gora će prvi meč na SP odigrati u četvrtak od 18 sati protiv Kameruna, dva dana kasnije je duel sa Paragvajem u istom terminu.

Posljednji meč u grupi B je 4. decembra protiv Mađarske.

U drugu fazu idu tri ekipe.

Selekcije iz grupe B ukrštaju sa grupom A, u kojoj su Švedska, Hrvatska, Senegal i Kina.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet