fbpx
Pratite nas

Intervju

Jadranka Pavićević, koordinatorka FSCG za ženski fudbal: Imamo budućnost, cilj je da se razvijamo i podižemo na viši nivo

Fudbalski savez Crne Gore i ubuduće će veliku, pa i još veću pažnju, posvetiti ženskom fudbalu.

Na krilima dobrih rezultata seniorske reprezentacije i prvih pobjeda u zvaničnim kvalifikacionim mečevima, kao i usponu mlađih selekcija, te činjenici da sve više fudbalerki igra u inostranstvu, cilj je da se najpopularnija igra “ukorijeni” u našoj zemlji…

To će biti jedan od zadataka Jadranke Pavićević, nekadašnje reprezentativke, koja je kao trener bila dio stručnog štaba Mirka Marića, a koja je od skoro koordinatorka FSCG za ženski fudbal.

“Cilj svih nas u fudbalskoj porodici jeste da se ženski fudbal razvija, da napravi stepenicu više, da podignemo i omasovimo ligaško takmičenje, da uključimo što više klubova i da, što je najvažnije – sve više djevojčica počne da se bavi najljepšim sportom”, kaže Jadranka Pavićević za Sportfem.

Kao neko ko je dugo akter fudbalskih dešavanja i, kako kaže, sa terena – uvjerena je da ciljevi mogu da se ispune.

“Imamo ideje, ali tek sam na početku, još se upoznajem sa kompletnom situacijom, tako da ne bih da pričam o detaljima, jer je posao i izazovan i kompleksan. Imamo podlogu, situacija je mnogo bolja nego kada sam ja igrala. Ženski fudbal postoji, to je realnost i potrebno je da svi koji su uključeni u taj proces uradimo sve što možemo kako bi budućnost bila još bolja”, kaže Pavićević.

Nekada je ženski fudbal bio “tabu tema”, ali se to promijenilo…

“Plan je da u narednom periodu napravimo tačnu evidenciju koliko djevojčica ima u školama fudbala, koliko ih trenira zajedno sa dječacima. Ono što znam jeste da djevojčice vole fudbal i da su se, nakon dobrih rezultata naših selekcija, a uz pomoć medija, još više zainteresovale da se bave fudbalom. Uradićemo sve da to iskoristimo”.

Planira da obiđe sve klubove, razgovara sa ljudima koji su dugo u ženskom fudbalu, koji znaju i potrebe i imaju iskustva.

“Doživljavam ovo kao zajednički posao. Svi smo na istom zadatku”.

Da FSCG cijeni to što su ženske selekcije uradile u minuloj sezoni, vidjelo se i nedavno na Skupštini FSCG, kada je predsjednik Dejan Savićević sumirajući protekli period na prvo mjesto stavio upravo “crvene” dame.

“To godi, to je znak da smo uradili nešto dobro. To je zajednički uspjeh svih ljudi koji su u selekcijama, i uz ekipe, ali to nas i obavezuje da nastavimo još više da radimo i da uložimo masimalne napore da nastavimo i da se poboljšamo”, zaključila je Jadranka Pavićević.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju