Pratite nas

Košarka

Jelena Dubljević ponovo predvodi košarkašice: Ozbiljno na Dankinje

foto: FIBA

Naše košarkašice su se kompletirale dolaskom Jelene Dubljević i u punom sastavu spremaju se za meč sa Danskom.

Jasno je da će dvomeč sa tom selekcijom presuditi pobjednika grupe i putnika na šampionat kontinenta.

Prvi meč u Kopenhagenu sigurno je veliki izazov, pošto su domaće prilična nepoznanica, a mi u taj duel ulazimo nekompletni. Ipak povratnica Jelena Dubljević vjeruju da mladost našeg tima može odigrati bitnu ulogu.

„Jako specifična ekipa i moramo ući u utakmicu jako ozbiljno i koncentrisano. Ne smijemo im dozvoliti da igraju neku njihovu igru, već nametnuti naš ritam, mislim da ta neka mladost može biti naš veliki plus i biće to plus u narednim godinama. Ta neka želja i energija za dokazivanjem, mislim da tim možemo parirati najbolje. Nadam se. da će ta klupa i određeni kvalitet svih igračica, svaka može doprinijeti na svoj način, da to može biti dovoljno za dobar rezultat,“ istakla je Jelena na pres konferenciji.

U selekciju se vraća i njena imenjakinja Vučetić koja igra u Endesa ligi za Barsu. U našem taboru su silno motivisani da naprave dobar rezultat.

„Svi znamo koliko je bitna utakmica i da dobar rezultat nas vodi korak bliže Evropskom prvenstvu. Idemo motivisano i hrabro na pobjedu,“ naglašava Vučetić.

I Danska i Crna Gora su pobijedile Austriju čime su najavile međusobnu borbu za prvo mjesto.

„Neugodna ekipa, nijesam nikada igrala protiv njih, ali sigurno da imaju kvalitet. Igraju pred domaćim navijačima, imaće tu energiju, ali moramo da se fokusiramo na nas i kako da dođemo do naše igre i ne dozvolimo njima da uđu u ritam,“ kaže Dubljević koja se nedavno oporavila od povrede.

„Imala sam pehove, dvije povrede su mi se desile. Dva puta mi je pukao mišić u 12 dana i bila sam van terena jedno mjesec. Sada stvari idu kako treba. Moći ću da igram, ali nakon pauze nikada nijeste u nekoj igračkoj formi, ali nadam se da će iskustvo koje imam prevagnuti.“

Naše djevojke će odraditi još dva treninga u Podgorici do puta za Kopenhagen.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka