Pratite nas

Košarka

Filijala Budućnosti Bemax u Bijelom Polju za razvoj ženske košarke na sjeveru

foto: Radio Bijelo Polje

U cilju razvoja ženske košarke, u Bijelom Polju nedavno je formiran Košarkaški klub „Obrov“, koji funkcioniše kao filijala podgoričke Budućnosti.

Iako će na takmičenja i nadmetanja morati da sačekaju narednu godinu, već oko 30 djevojčica pohađa školu košarke, koju vodi Bjelopoljka Sanja Knežević, nekadašnja košarkašica i crnogorska reprezentativka.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Knežević je istakla da je ponosna što je Bijelo Polje, grad velike tradicije kada je u pitanju ženska košarka, konačno dobilo novi ženski košarkaški klub.

„Na moje veliko zadovoljstvo, a uz podršku čelnih ljudi iz ŽKK ‘Budućnost’, uspjeli smo da osnujemo ŽKK ‘Obrov’. U komunikaciji sa direktorom kluba, Zoranom Vujičićem, došli smo na ideju da opet pokrenmo žensku košarku u našem gradu, da animiramo djevojčice, pronađemo talente, podstaknemo ih da se bave sportom i da budu aktivne. Dogovor je da za početak funkcionišemo kao škola košarke, a ja se nadam da ćemo od naredne godine krenuti i sa takmičenjima, te da će, u nekoj perspektivi, najbolje bjelopoljske košarkašice zaigrati za podgoričku Budućnost, ali i reprezentaciju, što je san svakog sportiste“, kazala je Knežević za Radio Bijelo Polje.

Za manje od tri mjeseca ŽKK „Obrov“ priključilo se 30 djevojčica, a Knežević je navela da očekuje da će ih u narednom periodu biti i više.

„Tokom ljeta smo radili na pripremi dokumentacije i registraciji kluba, a zvanično smo počeli sa radom 14.septembra. Trenutno je u klubu 30 djevojčica, 2011. godište i mlađe, ali intezivno radimo na promociji ženske košarke, pa se nadam da će se taj broj povećavati. Već sam obišla neke škole, razgovarala sam i sa profesorima fizičkog vaspitanja, sve rekacije su pozitivne, interesovanja ima i vjerujem da će ga biti i više. Nove članice nam se mogu pridružiti u svakom trenutku, jer svakodnevno treniramo u sali OŠ ‘Marko Miljanov’, imamo odlične uslove za rad, svu neophodnu opremu, škola košarke je besplatna, tako da sve zavisi od njihove želje, volje i raspoloženja“, podvukla je Knežević i pozvala zainteresovane djevojčice da im se pridruže.

Knežević je zahvalila i rukovodstvu ŽKK Budućnost na ukazanom povjerenju da upravo ona vodi klub i radi sa djecom.

„Mislim da nije baš slučajno Bijelo Polje izabrano da bude filijala Budućnosti, jer imamo veliku košarkašku tradiciju. Takođe, jako sam zahvalna što su odabrali mene da budem na čelu kluba, pokazujući na taj način da cijene moj dosadašnji angažman u košarci, a ja vjerujem da ćemo zajednički uspjeti dosta toga da uradimo. Ipak, trenerski poziv je jako odgovoran, posebno kada radite sa djecom, ali zaista i djevojčice uživaju, shvatile su ovo prilično ozbiljno, ne propuštaju treninge, tako da sam sigurna da možemo napraviti sjajne igračice, jer se Bijelo Polje inače prepoznaje kao grad sporta, sjajnih sportista i rasadnik talenata“, navela je Knežević.

Ona je podsjetila na uspješnu istoriju bjelopoljske košarke, te poručila da vjeruje će zahvaljujući novom klubu „Obrov“, ženska košarka u Bijelom Polju opet oživjeti.

„Bile smo prvakinje Crne Gore više puta, godinama smo igrale ABA ligu, bile i vicešampionke tog takmičenja, tako da sam sigurna da možemo ponoviti taj uspjeh, to je cilj koji smo postavili i borićemo se dok ga ne ostvarimo“, poručila je Knežević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka