Pratite nas

Intervju

Jesen medalja i velikih pobjeda Anje Popović: Druga na svijetu, sve bolja u fudbalu

Aleksandra Anja Popović je, može se reći, jedinstvena crnogorska sportistkinja – članica je nacionalnih timova u dva sporta.

Ona se bavi džiu-džicom i fudbalom, a doživljava najljepše trenutke karijere.

Nakon što je sa fudbalskom selekcijom u septembru i oktobru ostvarila prve pobjede u kvalifikacionim mečevima za veliko takmičenje, nad BiH i Azerbejdžanom, novembar je počela osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u džiu-džici, u disciplini  duo miks šou par, sa partnerom Vukom Dragutinovićem.

“Očekivala sam medalju, imali smo dobre pripreme, to što smo radili pokazali smo i na tatamiju”, kaže Anja za “Sportfem”.

Sa fudbalskog terena na tatami, promjena je velika i u treninzima i u pristupu, a vremena nije bilo mnogo…

“Vremena ponekad fali, ali kad se organizujete dobro, sve može da se postigne. Mogla sam vremena da se posvetim džiu džici nakon fudbalske selekcije. Kombinovala sam tako da sam uvijek poslije fudbalskih, išla odmah na treninge džiu džice ili obrnuto. Jeste da ti sportovi nemaju sličnosti, ali dugo sam aktivna u oba tako da sam navikla da se prilagođavam i usklađujem. Najvažnije je da volim i uživam”.

U džiju džici već je i imala medalje sa najvećih takmičenja, a kao fudbalerka je osjetila radost zajedničkih uspjeha sa nacionalnim timom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“U džiju džici smo u svjetskom vrhu i u kontinuitetu osvajamo medalje. Što se tiče fudbalske karijere , osjećaj je sjajan. Napokon su stigli bodovi  i prve, istorijske pobjede. Čekale smo, nismo gubile nadu, napredovale i dočekale”, kaže Anja.

I na terenu i na tatamiju, kaže, daje sve od sebe, i u fudbalu je očigledan njen “borbeni duh”.

“Ne želim da komentarišem sebe, to prepuštam onima koji me prate u oba sporta… Mogu samo da kažem da u oba sporta dajem maksimum u svakom momentu“.

Na prvenstvu svijeta u Abu Dabiju povrijedila je rame, to bi mogao da bude problem za ono što je čeka krajem novembra – nove utakmice fudbalske selekcije, protiv Malte i Azerbejdžana u gostima.

“Nadam da ću se oporaviti i biti spremna za nove pobjede. Oba meča će biti teška, igramo u gostima, a daćemo sve od sebe da donesemo bodove kući. Imamo puno poštovanje prema Malti i Azerbejdžanu, jer su to ekipe koje su bolje rangirane od nas. Ali, ambicije su veće nego prije, sada još više vjerujemo u sebe, jer su se napokon neke kockice složile. Ranije nismo imale ni sreće u nekim mečevima, zaslužile smo ovo što nam se događa”, kaže Aleksandra, koja je prvenstvom u Abu Dabiju završila obaveze u džiju džica selekciji za 2021. godinu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju