fbpx
Pratite nas

Sportovi u vodi

Jovana Kuljača nakon debija na najvećoj sceni: Veliko iskustvo i motiv da budem bolja

Mlada crnogorska plivačica Jovana Kuljača nije uspjela da poboljša najbolja vremena na 50 metara slobodnim stilom i 50 metara leđno, na svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Ona je danas 50 kraul isplivala u vremenu 28,37, a njeno najbolje vrijeme u toj disciplini je 27,84.

Prethodno je na 50 metara leđno ostvarila vrijeme 32,74 sekundi, a u toj disciplini Jovanin lični rekord iznosi 32,08 sekundi.

Kada se, međutim, sve sabere – utisci iz Budimpešte su pozitivni.

“Iskreno, očekivala sam mnogo bolje vrijeme na 50 kraul, ali s obzirom da sam plivala u jutarnjem terminu – ovo je fenomenalno. Ovo je veliko iskustvo za mene, kao veliki podstrek da bolje i više radim, i da ostanem u plivanju. Biće bolje na Evropskom prvenstvu”, rekla je Jovana.

Danijela Franeta, selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore, vjeruje da Jovana ima potencijal za veće domete i bolje rezultate.

“Ovo je njen prvi nastup na Svjetskim prvenstvima, to moramo uzeti u obzir. Očekivali smo više na 50 kraul, ali ovo je njena najbrža trka koju je isplivala u jutarnjem programu. Možda je bio malo lošiji ulazak u cilj, ali kada se sve sabere – zadovoljni smo. Ona tek stiče iskustvo na velikim takmičenjima. Ovo je polazna tačka, iskoristićemo je za analizu i nastavak rada”, kazala je Franeta.

Jovana će 9. i 10. jula nastupiti na plivačkom mitingu Montenegro open u Podgorici, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Rimu.

“Imamo šest nedjelja da se spremimo. Nadam se da će realna slika biti baš na tom šampionatu”, kazala je Franeta.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Sportovi u vodi