Pratite nas

Košarka

KSCG: Promovisan FIBA projekat „Her world, her rules“

Košarkaški savez Crne Gore pokrenuo je FIBA projekat pod nazivom „Her world, her rules“ (Njen svijet, njena pravila), koji je usmjeren na širenju svijesti o značaju ženske košarke.

Tim povodom predsjednica Saveza Jelena Dubljević i nekadašnja košarkašica Mirjana Sekulić, sada komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta, posjetile su OŠ „Mileva Lajović“ u Nikšiću, gdje je prezentovan projekat, koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

Jelena Dubljević, koja je inače bila učenica ove škole i gdje je napravila praktično prve košarkaške korake, je na samom početku radionice pozdravila prisutne i u kratkom govoru ukazala na značaj bavljenja sportom u očuvanju zdravlja i formiranju ličnosti. Govorila je o svojim počecima bavljenja košarkaškom igrom…

Nakon toga, košarkašice Olympa sa svojim trenerom Lidijom Krstajić održale su pokazni trening za oko 50 učenica uzrasta od osam do 12 godina. Učesnice radionice su na poklon dobile sportske majice, a školi su uručene košarkaške lopte.

„Nadamo se da će ovaj događaj uticati na uspostavljanje intenzivnije sportske saradnje sa Košarkaškim savezom Crne Gore, u cilju popularizacije ženske košarke i razvoju mladih talentovanih takmičarki“, naveli su iz OŠ „Mileva Lajović“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka