fbpx
Pratite nas

Miks

Ksenija Božović ugostila predstavnika Ragbi Evrope i čelnike crnogorskog saveza

Vršiteljka dužnosti pomoćnice direktora Uprave za sport i mlade, Ksenija Božović, danas je u prostorijama Uprave ugostila Hosea Manuela Goroćategija, zaduženog za razvijanje manjih ragbi saveza u Evropi.

Ovo je prvi put, otkako ragbi postoji na crnogorskoj sportskoj sceni da neko od čelnika Ragbi Evropa posjeti našu državu.

Današnji gosti Božović bili su i predsjednica Ragbi saveza Crne Gore, Zorica Kostić, predsjednik Skupštine saveza, Nikola Jočić kao i trener reprezentacije u olimpijskoj disciplini Ragbi, 7 Dušan Vučićević.

Sastanak je obilovao brojnim temama, od kojih je najznačajnije pomenuti buduće planove za razvoj i popularizaciju ragbija u Crnoj Gori.

„Nužno je da kao Uprava razmišljamo kako se možemo približiti evropskim standardima za koje naši sportisti imaju potencijal i talenat. Na nama je, kao organu koji je zadužen za promociju sporta u Crnoj Gori da čujemo mišljenja ljudi koji se upravo bave onim što želimo da postignemo u našoj državi, samo na jednoj većoj sportskoj platformi. Znam da ćemo, proširujući vidike i stupajući u kontakt za značajnim ljudima iz sporta, koji gaje istu ideju kao i mi, unaprijediti položaj sportista koji treniraju u savezima koji su mladi, a koji u prošlosti nijesu bili dovoljno vidjljivi“, kazala je Božović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks