fbpx
Pratite nas

Košarka

Ksenija Šćepanović – karakter pobjednika koji nam je donio trener

Ksenija Šćepanović u rodnoj Skrbuši u Kolašinu sprema se za novu sezonu.

Članica selekcije koja je osvojila zlato u Skoplju sa mnogo ambicija čeka novu sezonu.

U prethodnoj je napravila iskorak.

“Protekla sezona je sigurno najuspješnija u mojoj dosadašnjoj karijeri. Osvojila sam Kup i Prvenstvo Crne Gore, bila druga u WABA ligi sa nezaboravnim finalom u Podgorici. Kruna svega je bilo osvajanje prvenstva Evrope za mlade reprezentacije u B diviziji. Tome treba dodati da sam bila među dvanaest u seniorskoj reprezentaciji”, priča Ksenija Šćepanović za Pobjedu.

Sa 13 i po godina je otišla od kuće, iz Kolašina i ŽKK Tara basket. Četiri sezone u Budućnost Bemaksu, dvije u Lovćenu, jednu u ,,Podgorici“.

“Trener Vladan nam uvijek naglašava da se utakmice ne mogu odigrati dobro ako se loše trenira. Da je trening ključ svega. Tokom sezone je bilo teško i naporno ali se na kraju isplatilo. Mislim da nam je trener unio taj karakter pobjednika. Uvijek imamo veliku ambiciju, idemo do kraja da damo sve od sebe pa za šta to bude dovoljno u tom trenutku. Traži to i odgovarajuće ponašanje van terena ali ponavljam da nam je ta sjajna hemija, koja vlada među nama, pomogla da dođemo do ovih rezultata”, ističe Ksenija.

Sa visinom od 193 centimetra je „četvorka“ – koja joj najviše odgovara.

Kaže da sa te pozicije može da „raširi“ napad, da šutne spolja ali i da „napadne leđima“.

,,Meka“ ruka je do sada na treningu pogodila 15 trojki bez promašaja i 40 slobodnih bacanja „zaredom“. Ohrabruju je najave da će predstojeće sezone biti kvalitetnija domaća košarkaška liga.

Svoje košarkaško znanje i ambicije dijeli sa dvije godine mlađom sestrom Hajdanom, koja igra za ŽKK Podgoricu i četiri godine mlađom Anastasijom, koja je još u ŽKK Tara basket.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka