Pratite nas

Rukomet

Mađarice znaju za „slučaj Raičević“ i najavljuju veliki meč sa Crnom Gorom

Mađarske igračice na treningu, FOTO: MKSZ/Kovács Anikó

Selekcija Mađarske je najteži rival našim rukometašicama na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje počinje 30. novembra.

U konkurenciji Paragvaja i Kameruna, jasno je da će se za prvo mjesto u grupi, koje donosi maksimalan broj bodova u drugoj fazi, boriti dvije jake evropske reprezentacije.

Mađarska je juče počela pripreme za prvenstvo, sa ambicijama da makar izbori plasman na kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre 2024.

Plasman u četvrtfinale sigurno donosi prolaz na jedan od tri turnira.

“Mislim da ne postoji veći motiv za djevojke od plasmana u Pariz”, kazao je predsjednik Rukometnog saveza Mađarske Ferenc Ilješ.

Mađarska i Crna Gora sastaće se u posljednjem kolu grupe, 4. decembra, očekuje se da će oba tima do tada upisati sigurne pobjede nad Paragvajem i Kamerunom.

„Ekipe iz Afrike i Južne Amerike imaju drugačiju kulturu, a dobićemo vrijeme da se pripremimo za Crnu Goru. Treća utakmica protiv Crne Gore će biti veoma važna, ali do tada imamo vremena da uđemo u top formu. Pobjeda u tom meču bila bi veoma važna, jer bi nam dalo dodatno samopouzdanje da nastavimo dalje”, rekao je selektor Vladimir Golovin.

U Mađarskoj prate situaciju u našoj selekciji, upoznati su sa “slučajem Milena Raičević”.

„Naravno, vijest je stigla do nas, ali moramo da vodimo računa o sebi. Vidjećemo ko će biti u timu Crne Gore i na osnovu toga se pripremiti. Prije svega, mi moramo da imamo samopouzdanje i da budemo jedinstvene da bismo ostvarili zacrtani cilj“, rekla je Blanka Bode-Biro, kapitenka reprezentacije i golmanka FTC-a.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet