fbpx
Pratite nas

Atletika

Marija Vuković iz Judžina za Sportfem: Nadam se finalu, želim da dam sve od sebe

Marija Vuković se ustalila među atletskom elitom u svojoj disciplini i na Svjetsko prvenstvo u Judžinu (Oregon, SAD) stigla je sa željom da dođe do finala, što je uradila prošlog ljeta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Marija će u subotu od 20 sati po našem vremenu učestvovati u kvalifikacijama skoka u vis, sa zadatkom da preskoči 195 centimetara, što je sigurna norma za finale.

Toliko je skočila ove godine (dva centimetra manje od ličnog rekorda), što je deseti rezultat sezone na otvorenom. Ukupnim učinkom nalazi se na devetom mjestu na svijetu po renkingu Svjetske atletske federacije (World Athletics – WA).

U SAD je doputovala prije tri dana i za Sportfem prenosi utiske i očekivanja.

Na vremensku razliku – Judžin je devet sati iza Crne Gore – još se nije prilagodila.

„Nisam se još naspavala, budim se u šest, ali sve je u redu. Organizacija je sjajna, smještaj i ishrana, uslovi su nevjerovatni“, kaže Marija.

U Judžinu su sve najbolje na svjetskoj listi, 32 takmičarke počinju kvalifikacije, mjesta u finalu, koje je u noći između utorka i srijede po našem vremenu, biće za 12 najboljih.

„Nadam se ulasku u finale. Želja je da dam sve od sebe, pa ćemo da vidimo za koliko će to da bude dovoljno. U svakom slučaju, srećna sam što sam ovdje, a sve ćemo vidjeti u subotu“, kaže Marija.

Ubjedljivo najbolji rezultat ove sezone ima Ukrajina Jaroslava Mahučik, jedina koja je preskočila dva metra (2,03).

Njena zemljakinja Irina Gerašenko i Italijanka Elena Valortigara imaju po 198 centimetara, centimetar manje je preskočila Lamara Distin sa Jamajke.

Marija je 195 centimetara skočila u maju na mitingu u Grčkoj, a nedavno je sa 192 centimetra osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika