Pratite nas

Intervju

Milena Brajović, predsjednica Akvatik Verdea: Mjesto na kome se stvaraju i rezultati i sportska kultura

Milena Brajović, FOTO odbojka.me

Prije sedam godina u hotelskom bazenu počela je podgorička plivačko-vaterpolo priča, osnovan je Akvatik Verde.

Ovog ljeta u Verde stigle su i evropske medalje – dvojica mladih vaterpolista, Andrej Durutović i Dario Domazetović, bili su članovi naše kadetske (U15) selekcije, koja se okitila srebrom na šampionatu Starog kontinenta, koji je održan u Podgorici.

A, kada je pokrenuta Verde-ideja medalje nisu bile cilj, kaže predsjednica kluba Milena Brajović, direktorica hotela “Voco Podgorica”.

“Cilj ovog kluba je bio da zadrži veliki broj djece koje smo na samom startu okupili u školi plivanja, kao i promocija zdravih stilova života i razvoja kulture plivanja, koja u Podgorici, iskreno rečeno, nije postojala sedam-osam godina unazad. Međutim, kako su se djeca okupljala, kako se rad sa njima intenzivirao, zahvaljujući prije svega vrhunskim trenerima, koji su od prvog dana u klubu, tako su počeli I prvi uspjesi, a jedan uspjeh ili jedna medalja, tjerali su nas da idemo dalje, pa smo došli do toga da su naša dva dječaka bila dio reprezentacije koja je osvojila evropsko srebro, što nas čini neizmjerno ponosnim”, kazala je Brajović za TV Vijesti.

FOTO Facebook/Verde Complex

I sada, kada klub ima evropske vicešampione, prioriteti se nisu promijenili.

„Prije svega nas najviše raduje što imamo veliki broj djece koji se bave vodenim sportovima. Znamo da je plivanje jedan od najzdravijih sportova, raduje nas činjenica da su djeca toliko posvećena, te da izuzetan rad naših trenera utiče ne samo na njihov fizički, već i na psihički razvoj. To je naš prioritet, ali naravno da nas još ponosnijim i srećnijim čini svaki dodatni uspjeh“, kaže Milena Brajović.

Planovi za budućnost, makar blisku, nisu „megalomanski“…

FOTO Facebook/Verde Complex

“Realno, mnogo je teže nama nego klubovima, koji imaju svoje bazene i koji su 24 sata na usluzi sportistima. Mi moramo da kombinujemo termine sa gostima hotela, jer je bazen u sklopu naših hotelskih sadržaja, ali postići velike rezultate u tako limitiranim uslovima dokaz je da imamo vrhunske trenere, koji znaju kako da rade sa djecom i kako da stvore najbolji mogući odnos sa njima. Ali, ponavljam – konstantan rad na tome da povećamo broj djece na bazenu, dobar rad sa njima, promocija našeg kluba i svega što nudi, to su naši ciljevi i planovi za narednu sezonu”, zaključila je Brajović.

Ljubav i entuzijazam, dobar rad i sportsko vaspitanje, dječji osmjesi, a i medalje – u hotelskom bazenu, to je Verde Akvatik. 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju