fbpx
Pratite nas

Fudbal

Mirko Marić: Svaki trening nam je važan

foto: FSCG

Najbolju godinu u kratkoj istoriji, ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore završiće u subotu, prijateljskom utakmicom sa Bosnom i Hercegovinom u Baru.

Za posljednji meč u godini u kojoj su ostvarile prve pobjede u kvalifikacijama za veliko takmičenje, i sa čak devet bodova iz šest kola čekaju nastavak, selektor Mirko Marić je pozvao igračice koje su imale manju minutažu u tim duelima, kao i mlađe fudbalerke, članice omladinske selekcije.

“Spremaćemo se za meč sa BiH da vidimo koliko djevojke mogu u narednom periodu. Računamo na sve njih, želimo da ih vidimo na djelu – i kroz treninge i na utakmici. Nadam se da će sve biti zdrave i da ćemo imati kvalitetnu probu”, rekao je selektor Marić.

U nacionalni tim se vratila Jasna Đoković, dugogodišnja reprezentativka, nakon pauze od skoro godinu. Njenim povratkom širi se krug kandidatkinja za prvi tim…

“Mnogo nam je značila, vjerujemo da će se vratiti na nivo na kome je bila. Kada je napravila pauzu bila je u dobroj formi, trebaće vremena da bude opet tako dobra, ali ona može mnogo, vjerujemo u nju. Zato je opet sa nama. Nema klub u ovom momentu, ali naći će ga brzo, mnogi se već raspituju za nju”, rekao je Marić.

Za djevojke je, kaže, selektor svaki dan zajedničkog rada veoma važan.

“Svaki trening je bitan, djevojke moraju da svaki trening shvate ozbiljno, samo tako možemo naprijed. Tako je i sada, važno je da uče i upijaju ono što im mi ponudimo, jer samo tako mogu da budu bolje”, zaključio je Marić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal