fbpx
Pratite nas

Intervju

Nađa Doknić – talentovana fudbalerka, odlična učenica i ponos škole

Nađa Doknić je fudbalerka, članica reprezentacije Crne Gore, odlična učenica devetog razreda.

I ponos svoje škole „Mileva Lajović-Lalatović“ iz Nikšića, jer je jedina djevojčica u školi koja je članica neke naše selekcije.

Stiže da ispuni sve obaveze – da trenira u ŽFK Ekonomist i u reprezentaciji, da obavi i školske zadatke, a priznaje da joj u tome pomažu i nastavnici.

„Imaju razumijevanja za mene, jako sam im zahvalna zbog toga. Uvijek mi izađu u susret, pomjere mi rokove za odgovaranje, popuštaju mi pomalo… Drago im je što sam članica reprezentacije, što putujem dosta. Jedina sam djevojčica iz škole, koja igra za neku našu selekciju, mislim da su ponosni na mene“, kaže 14 godišnja Nađa.

Fudbal je počela da trenira sa deset godina.

„Obično su djevojčice vježbale ples i neke druge sportove, ali ja sam željela da budem drugačija, a i mnogo sam voljela fudbal“, kaže Nađa, a da je slušala djeda imala bi druge sportske afinitete.

„Djed je želio da idem na košarku, ali nisam htjela, fudbal me je privlačio. Počela sam sa dječacima na poligonima, zatim u školi fudbala, a tri godine sam u Ekonomistu“.

Sa 14 godina je bila najmlađa članica nacionalnog tima na nedavnom turniru A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora nije imala šansi protiv velesila Holandije, Portugala i Italije.

„Igrale smo protiv djevojaka iz zemalja u kojima je ženski fudbal veoma jak i razvijen. Nismo mogle mnogo da pokažemo, ali skupljamo iskustvo, svaka utakmica nam je važna i u svakoj dajemo sve od sebe. Mnogo mi znači što sam bila u reprezentaciji, kao najmlađa, baš sam bila ponosna“.

Fudbalu se, kaže, posvetila i želi da nastavi tako.

„Nastaviću da se trudim, da treniram, da napredujem, pa se nadam da ću napraviti i korak naprijed u karijeri“, kaže Nađa, koja igra na poziciji krilnog napadača.

„Mislim da je fudbal pravi sport, koji pruža mogućnosti da se iskaže talenat, koji daje šansu da se putuje svijetom, šire poznanstva i prijateljstva. Mislim i da je sport za djevojčice, da apsolutno nije tačno da je samo za dječake. Kao i svaki sport – jednak je za sve“.  

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju