Pratite nas

Fudbal

„Najgori mogući ishod. Ne možete uvijek imati savršen kraj“

Jedna od najboljih fudbalerki svijeta svih vremena i ikona ženskog fudbala, Amerikanka Megan Rapino, okončala je karijeru teškom povredom u trećem minutu svog posljednjeg profesionalnog nastupa.

Susret između OL Rejn i Gotam FC u američkoj NSWL ligi bio je najavljen kao emotivan oproštaj za osvajačicu Zlatnu lopte 2019. i njenu bivšu koleginicu iz američke ženske reprezentacije Ali Kriger.

Ali, zabava naglo se završila jer je Rapino pala na početku meča, bez kontakta, uhvativši se za nogu prije nego što je šepajući napustila teren dok su joj navijači na stadionu Snapdragon u San Dijegu aplaudirali.

„Najgori mogući ishod. Ne možete uvijek imati savršen kraj“, rekla je 38-godišnja Rapino novinarima nakon utakmice u kojoj je najverovatnije pokidala Ahilovu tetivu.

Rapino je debitovala 2002., godine, ima osvojena dva Svjetska prvenstva (2015. i 2019.), Zlatnu loptu (2019.) i zlatnu olimpijsku medalju (2012.) i status koji nadilazi njezin sport.

Rapino je iskoristila svoj uspjeh kao platformu za LGBT+ prava, protiv policijskog nasilja nad crncima u Sjedinjenim Državama, te borbi za jednaku platu sa svojim saigračima u okviru Team USA.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal