Pratite nas

Atletika

Nije sve idealno kako se misli: Njemačka atletičarka otkrila koliko zarađuje u reprezentaciji

Njemačka atletičarka Alisa Šmit, članica nacionalnog tima, učesnica velikih takmičenja i kandidatkinja za odlazak na Olimpijske igre otvoreno je govorila o finansijskim problemima sa kojima se susreću sportisti i sportiskinje i u zemlji poput Njemačke.

Iako vlada mišljenje da u uređenim zapadnim zemljama ima mnogo novca i u pojedinačnim sportovima, poput atletike., izgleda da baš i nije tako.

Alisa je istakla da kao profesionalna sportistkinja i njemačka reprezentativka mora da zarađuje i mimo sporta..

„Većina njemačkih sportista ne može da živi sporta“, kazala je trkačica na 400 metara.

„Ako smo u reprezentaciji onda od saveza dobijamo 700 eura mjesečno, a sportisti primaju naknade i od klubova, ali ti iznosi im ne omogućavaju finansijsku sigurnost. Ja lično od kluba dobijam vrlo mali iznos. To često varira, ali ima i onih koji ne dobiju baš ništa“, istakla je njemačka reprezentativka.

Ona je dodala i da takmičarke često moraju same da plaćaju hotele i putne troškove ukoliko žele da nastupe na nekim atletskim takmičenjima.

„Većina nas studira vanredno i često radi neki manji posao sa strane kako bismo imali drugi izvor prihoda“.

Alisa dodatni novac zarađuje od drušvenih mreža, jer njen Instagram profil prati 4.7 miliona korisnika, a na TikToku je skupila dva miliona pratilaca.

„Zahvalna sam što zarađujem na društvenim mrežama, što mi zapravo štedi vrijeme jer ne moram da radim ništa sa strane“, kazala je Alisa.

Ona je svojevremeno za život zarađivala radeći kao fitnes instruktorka u fudbalskom klubu Borusija Dortmund.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika