Pratite nas

Rukomet

Odlazak sponzora napravio dramu: ŽRK Budućnost se gasi

foto: ŽRK Budućnost

ŽRK Budućnost nema nikakvih sredstava, kojim bi mogao da uđe u novu sezonu, tvrdi direktorica Maja Bulatović.

Ona u razgovoru za Dan kaže da učešće u Ligi šampiona nije realno, ali kako stvari trenutno stoje, čak ni uopšte da klub preživi.

Kako je otišao generalni sponzor, prinuđeni su da raskidaju dogovorene ugovore sa stranim rukometašicama, jer žele da izbjegnu makar plaćanje penala. Na tome se trenutno radi, jer lica koja su osnivači kluba, nijesu finansijeri, objašnjava Bulatović.

„Na današnji dan klub se gasi. Nažalost, nije ni prvi ni posljednji, ali to je sudbina koja nas je sačekala“, kazala je Bulatović i dodala:

„Deset dana pred okupljanje ekipe za početak nove sezone ostali smo bez glavnog sponzora i klub je u nezavidnoj situaciji. Problemi su veliki, a u minulih nedjelju dana pokušali smo da minimiziramo troškove i da raskidamo ugovore, jer nemamo uslova da platimo bilo šta. U nečemu smo uspjeli, ali u mnogo toga ne. Problem je još veći ako se zna da je napravljen plan priprema, da je ekipa trebalo da obavi prvi dio na Jahorini (50 odsto sredstava uplaćeno), da smo prijavili nastupe na turnirima, da su kupljene avionske karte“.

Pripreme za novu sezonu trebalo je da počnu, a sada se ne zna ni hoće li klub postojati. EHF je svojevremeno zbog slične situacije eliminisao Vardar iz elitnog takmičenja.

Bulatović kaže da ljudi koji su formalno vlasnici kluba, ne mogu sami ništa.

„Postoje osnivači, a to su privatna lica koja rade u klubu. Jednostavno, u vrijeme korone morali smo preregistrovati klub kako bismo ispunili obavezu tadašnjeg ministra Nikole Janovića. Dali smo svoje ime i prezime da bi nas Ministarstvo registrovalo, ali nismo finansijeri. Koliko sam upoznata “Bemaks“ nije želio da prihvati da Opština bude vlasnik 51 odsto. Što se nas tiče, može Opština da bude vlasnik 1.000 odsto.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet