Pratite nas

Rukomet

Rakčević: Ne smijemo dozvoliti gašenje Budućnosti, žao mi je što je sponzor preko noći napustio klub

FOTO Dejan Starčević

Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog rukometnog kluba Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će Glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema, napisao je na Fejsbuku zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević.

Funkcioner Glavnog grada ističe da je Budućnost pisala istoriju crnogorskog sporta i da su brojne generacije Podgoričana vezane za ovaj klub.

Podsjetio je i na brojna imena koja su proslavile podgorički klub.

„Raduje najava vlasnika/ca ŽRK da žele da se klub vrati pod okrilje grada, šta na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost Kluba. Svaka generacija našeg grada ugradila je dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima. Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg Grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta“, ističe Rakčević.

Jaka Budućnost znači i jaka crnogorska reprezentacija, u što smo se uvjerili u prethodnim godinama.

„ŽRK Budućnost je decenijama i temelj naše reprezentacije, pa imamo obavezu više da spasimo klub i obezbijedimo njegovo funkcionisanje“, uvjerava Rakčević.

Budućnost je u problem ušla nakon odluke dosadašnjeg generalnog sponzora Bemaxa da izađe iz kluba.

„Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz Kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih je – čak i uz pomoć grada – upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona“, ističe Rakčević i dodaje:

„Iako svaki sponzor ima pravo da odustane od svog sponzorstva, mogli smo o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. Međutim, situacija je takva kakva jeste i grad će uraditi sve šta je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji. To dugujemo Klubu, građanima/kama i svim navijačima. U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima/ama Kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Nadamo se uspjehu.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet