fbpx
Pratite nas

Sportovi u vodi

Plivački dragulj bez bazena, iz tima Lane Pudar opet apeluju: Nemamo više vremena za čekanje

Dragulj bosansko-hercegovačkog sporta i svjetskog plivanja Lana Pudar (16) ponovo je blistala u prethodnom periodu.

Mlada Mostarka je učestvovala na Svjetskom prvenstvu, Mediteranskim igrama juniorskom prvenstvu Evrope i ostvarila je vrhunske rezultate.

Među seniorkama Lana je bila osma i šesta na trkama na 100 i 200 metara delfiin, osvojila je dva zlata na Mediteranskim igrama u Alžiru u ovim disciplinama.

Zatim je na juniorskom prvenstvu Evrope uzela dva zlata na 50 i 200 metara, te srebro na 100 metara delfin i još je jednom pokazala da BiH ima talenta koji se ne rađa svaki dan.

Međutim, usprkos vrhunskim rezultatima podrška nadležnih institucija izostaje.

Obećani bazen za treninge još je samo san, a iz tima sjajne bh. plivačice poručuju da vremena za čekanje više nema.

„Veliko hvala upravi i osoblju banjalučkog bazena, gdje smo u ovom ciklusu priprema proveli dosta vremena, na velikoj susretljivosti i ljubaznosti, jer smo zaista imali sve potrebne uslove Lanine pripreme. Svakako da ćemo u narednom periodu kada završimo sa takmičarski aktivnostima u ovom dijelu sezone pronaći načina da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u osiguravanju uslova za postizanje ovakvih rezultata“.

„I zaista moramo još jednom da apelujemo na sve odgovorne institucije i osobe na svim razinama vlasti, od grada, kantona, Federacije i države, krenite više sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru! Mi vremena za čekanje jednostavno više nemamo“.

„Pa valjda ste napokon postali svjesni kakav dragulj ima naša država i naš grad. Valjda ste postali svjesni o kakvom promoteru grada i države ovde pričamo i kakvi su sve rezultati pred ovom djevojčicom! Valjda Vam je stalo do toga. Barem tako svi plebiscitarno tvrdite. Omogućite joj barem osnovne uslove za rad. Kako Lani, tako i ostaloj djeci u našem gradu. To vam je obaveza“, saopšteno je iz tima Lane Pudar.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Sportovi u vodi