fbpx
Pratite nas

Rukomet

Podvig djevojčica iz Andrijevice: Nemaju gdje da treniraju, a najbolje su u ligi

foto: ŽRK Komovi Instagram

Prvi dio sezone u Drugoj ligi, rukometašice Komova završile su sa svih 10 pobjeda, iako nisu kao domaćini svoje mečeve igrale u Andrijevici.

Međutim, i pored velikog problema, grabe ka plasmanu u elitno društvo.

„S obzirom na to kakve uslove imamo i kako smo krenuli, sve ovo do polusezone nijesmo očekivali. Ali djevojke su bile hrabre, igrale srcem i čestitam im u svoje i u ime prvog trenera Milije Kastratovića. Nadam se da ćemo do proljeća imati učinak od 20 pobjeda“, kazao je Nikola Lekić, pomoćni trener u prvom timu i prvi trener pionirske ekipe, 2006. godište, a prenosi Pobjeda.

Djevojke nemaju gdje da treniraju, iako Opština pomaže.

„Nemamo mjesto za treniranje. Dok je bilo lijepo vrijeme radili smo napolju, a ponekad, jednom sedmično, u dvorani u Beranama. Termine smo plaćali iz svog džepa. Ranije smo trenirali u školskoj sali, ali konstrukcija je pukla na jednom dijelu i ostali smo bez termina. Kada nam uslovi dozvole trčimo parkom, a sa loptom smo na betonskom terenu, sa klimavim golovima. Konstrukcija bi mogla da padne na zemlju ako se malo jače zaljuja. Čudno je i svi koji znaju za naše probleme se čude.“

Ima zanimljivu ideju pred drugi dio sezone.

„Predlagao sam da, dok su djevojke koje studiraju kod kuće, zakupimo nedjeljno nekoliko termina kako bi se bolje uigrali. Probaće one i kod kuće da vježbaju ili trče kada uslovi dozvole. Zima će proći, brzo će proljeće, pa ćemo ponovo zajedno na otvorenom. Što se tiče kvaliteta, imamo nekoliko iskusnijih i igračica koje nastupaju u Pionirskoj ligi. Napredak je ogroman, a veliku stvar je uradio Kastratović“, kazao je Lekić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet