Pratite nas

Košarka

Projekat ,,Her world, her rules“ promovisan u Baru

foto: KSCG

Drugi put projekat ,,Her world, her rules“ promovisan je u Baru, ovog puta u OŠ ,,Jugoslavija“.

Sjajna priča, koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, ispričana je u gradu koji odnedavno u liku Marije Leković ima evropsku šampionku, zbog čega je i posebno važno da baš u ovom gradu djevojčice osjete čari ovog sporta.

Tim povodom OŠ ,,Jugoslavija” posjetila je nekadašnja crnogorska reprezentativka, a sada komesarka takmičenja Nataša Popović i bivša košarkašica Mirjana Sekulić, sada komesar ženskih liga, inače rukovodilac ovog projekta. Cilj posjete bio je predstavljanje projekta „Her world her rules“ („Njen svijet njena pravila” ), koji se realizuje u saradnji sa Međunarodnom košarkaškom federacijom (FIBA).

„U promociji projekta učestvovale su igračice iz ŽKK Bar, na čelu sa trenerom Jelenom Nikpaljević, koje su održale i pokazni trening, tokom kojeg su se učenice ove škole upoznale sa ovim sportom i mogućnostima koje se nude u okviru FIBA projekta, što je izazvalo veliko interesovanje djevojčica.

Na samom početku Nataša Popović i Mirjana Sekulić pozdravile su prisutne i u kratkom govoru ukazale na značaj bavljenja sportom, očuvanju zdravlja i formiranju ličnosti. Govorile su i o počecima bavljenja košarkaškom igrom.

Zahvaljujući upravo ovom projektu, mnogi se nadaju da će Bar ponovo biti bitan centar za razvoj ženske košarke“, saopšteno je iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka