fbpx
Pratite nas

Miks

Prošle godine učila da hoda, a sada je šampionka: Fajfer je dokaz da nema odustajanja

Fajfer Džordži je mlada Engleska biciklistkinja, koja je prošlog mjeseca pobijedila u drumskoj trci na Britanskom nacionalnom prvenstvu.

Manje od 12 mjeseci ranije, 21-godišnjakinja morala ponovo da nauči da hoda.

Džordži je slomila, naime, slomila dva kičmena dva pršljena u sudaru na trci u Belgiji i provela je mjesece na oporavku kod kuće u Glosterširu.

„To je bio prilično zastrašujući udes i doktor je rekao da sam imala sreće što sam se potpuno oporavila“, rekla je za Džordži za BBC Sport.

„Imala sam brojne terapije samo pokušavajući da bi ojačala mišiće vrata, a za povratak na bicikl mi je trebalo nekoliko mjeseci.“

Fizički oporavak je trajao dugo, ali je psihički još duže.

Iako su sudari i padovi dio profesionalnog biciklizma, traume mogu da traju dugo nakon što rane zarastu.

„Za mene je to više bio mentalni aspekt i vraćanje samopouzdanja, jer je moglo da bude mnogo gore. Bila sam uplašena od pomisli da mogu ponovo da se srušim, da je moglo da se dogodi nešto gore “, kazala je Džordži.

„Puno sam radila sa psihoterapeutom, radila sam vizualizaciju, pokušavala da shvatim da i ako padnem to nije najgori scenario.

Od ljeta ove godine je sve počelo da dolazi na svoje.

Džordži je u septembru pobijedila na svojoj prvoj profesionalnoj trci u Francuskoj, a zatim je slavila u Linkolnu na nacionalnom prvenstvu.

Nagrada je poziv u reprezentaciju Britanije.

„Mislim da je samo spoznaja da ću nositi opremu nacionalog tima naredne godine  – to je nešto što ne može svako da uradi“, kazala je Džordži.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks