Pratite nas

Sportovi u vodi

Razvoj plivanja u Podgorici: Cilj je da projekat bude besplatan za svu djecu

Projekat „Razvoj plivanja u Podgorici“, koji ima cilj da djeca u osnovnoj školi nauče da plivaju, predstavljen je danas u glavnom gradu.

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada autor je i nosilac projekta, uz podršku Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, kao i Ministarstva prosvjete, te Ministarstva sporta i mladih.

U sklopu projekta izrađena je publikacija Razvoj plivanja u Podgorici, koja obuhvata program obuke neplivača i usavršavanje tehnike plivanja, a njen izdavač je Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Autori publikacije su samostalni savjetnik za sport u Sekretarijatu Rajko Ćupić, koordinator odjeljenja za sport Nela Tatar i izvršni direktor kompanije Inteligencija koja je bila zadužena za statističku obradu podataka, Mirza Mulešković.

Nela Tatar je naglasila da je publikacija polazna osnova i da vjeruje da bi podršku državnih institucija projekat mogao biti do kraja realizovan.

„Cilj je da ovaj projekat bude besplatan za djecu, da državne institucije i glavni grad pokriju troškove za njegovu realizaciju“, rekla je Tatar.

Na osnovu istraživanja utvrđeno je da 80 odsto djece-učenika trećeg razreda osnovnih škola zna da pliva, dok je 20 odsto neplivača.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Sportovi u vodi