fbpx
Pratite nas

Borilački sportovi

Samouvjerena Jovana: Mislim da neće biti problema protiv Hrvatice

Jovana Peković biće prva crnogorska džudistkinja na Olimpijskim igrama.

Crnogorka će u Tokiju pokušati da pokaže da zaslužuje mjesto među najboljim džudistkinjama planete.

Na takmičenje dolazi u pravoj formi.

„Naravno da sam spremna, jako sam uzbuđena. Trenutno se rasterećno osjećam i nadam se da ću se tako osjećati i do dana takmičenja. Tremu gotovo nikad nemam, ali ovo je veliki nastup za mene, ponosna sam što sam uspjela da dođem i da se nađem među vrhunskim sportistima, taj dan ću pokušati da pokažem da stvarno vrijedim i da mi je mjesto tu“, kaže Jovana.

Ona će na startu imati težak posao. Čeka je Karla Prodan.

„To je takmičarka iz Hrvatske. Sastajale smo se ranije dok smo bile mlađe, spremila sam taktiku, spremila sam se i mentalno i fizički i mislim da neće biti problema!“, kaže bivša šampionka Evrope za mlade i dodaje:

„Možda je nekom ona favorit, možda sam nekom ja, to ne znam. Ja mislim da ću pobijediti, samouvjerena sam po tom pitanju, ali džudo je nepredvidiv, nekada nijanse odluče, pa ćemo vidjeti što će se desiti“.

Put do uspjeha u džudou je izuzetno težak. Takmičenje se završava u jednom danu, nemate pravo na grešku, ipak to ne smeta Jovani.

„Mi smo džudisti na to da se sve završava u jednom danu. Kada sam bila evropska šampionka i kada sam uzimala neke druge velike medalje, sve se to dešavalo u jednom danu, tako da uvijek sam spremna, kako fizički, tako i mentalno. Sve zavisi od dana, da li ima sreće manje ili više, moraju da se poklope kockice i nadam se da će se to desiti ovdje“.

Posebno joj je drago što će se ponovo boriti u Japanu.

„Imala sam treninge u Kodokanu gdje je i nastao džudo, srećna sam što sam opet imala šansu da treniram tamo gdje je džudo nastao. „Sama činjenica da se borim u Tokiju mi dosta znači. Bila sam prethodnih dana da posmatram džudo, bilo je iznenađenja što potvrđuje da je u pitanju težak i nepredvidiv sport“.

Srđan Mrvaljević je dosada nas jedini predstavljao u džudou, sada je vrijeme došlo za Jovanu.

„Uvijek kada predstavljam Crnu Goru ja sam srećna i ponosna i uvijek se trudim da to budu dobri rezultati, a ta činjenica da sam prva djevojka koja će predstavljati džudo reprezentaciju na Olimpijskim igrama uvijek ću pamtiti i ostaće urezana kao najljepša uspomena“.

Takmičenje u džudou u konkurenciji do 78 kilograma je sjutra.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi