fbpx
Pratite nas

Fudbal

Savićević pohvalio fudbalerke i pozvao djevojčice da se bave fudbalom: Upoznajte se sa svim čarima najljepše sporedne stvari na svijetu

Sumirajući učinak naših nacionalnih fudbalskih selekcija u minulih 12 mjeseci, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević počeo je pohvalama na račun naših fudbalerki u obraćanju delegatima na Skupštini, koja je održana danas u Podgorici.

Djevojke je postavio i ispred muškog seniorskog tima, koji je odlično odigrao četiri meča u Ligi nacija, i ispred svih mlađih repretentacija.

Najbolje crnogorske fudbalerke su u tom periodu ostvarile prve pobjede u zvaničnim kvalifikacionim mečevima, rezultate su imale i mlađe selekcije.

„Posebno nas raduju uspjesi ženskih selekcija, prije svih seniorske, koja je igrama i rezultatima obilježila minulih 12 mjeseci. Izabranice Mirka Marića dovele su Crnu Goru u poziciju da se bore za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo i skrenule pažnju djevojčicama na najvažniju sporednu stvar na svijetu“, kazao je Savićević.

Podsjetio je i na pobjede kadetske selekcije.

„One su na turniru u Albaniji dominantno osvojile prvo mjesto i izborile plasman u viši rang, gdje su mogle da se odmjere sa najboljim evropskim selekcijama“, rekao je Savićević.

Predsjednik FSCG vjeruje da će ženski fudbal biti sve masovniji u Crnoj Gori.

„Učinak ženskih selekcija sigurno će biti inspiracija djevojčicama da počnu da se bave fudbalom i pozivam ih da počnu da treniraju i da se upoznaju sa svim čarima najljepše sporedne stvari na svijetu“, kazao je Savićević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal