fbpx
Pratite nas

Ostali Sportovi

Šest dama Mediterana: Evo kada nastupaju crnogorske sportistkinje na Igrama u Alžiru

U alžirskom gradu Oranu 25. juna počinje 19. izdanje Mediteranskih igara, a četvrto na kome će nastupiti sportisti iz Crne Gore.

Među 30 učesnika je i šest dama, koje će nas predstavljati u šest sportova.

Marija Vuković je ozbiljan kandidat za medalju, i to zlatnu.

Marija će u skoku u vis nastupiti 3. jula od 19 časova.

Prvi put Crna Gora će imati predstavnicu u pravoj mediteranskoj sportskoj disciplini – boćanju.

To je Nina Boljević, koja će se takmičiti u brzom i preciznom izbijanju (Lyonnnaise Progressive i Lyonnnaise Precision).

Nina će debitovati 26. juna od 19.00 sati, narednog dana je drugi krug kvalifikacija, a eventualno borbe za medalju su 28. i 29. juna.

Debi na velikoj sceni, kao dio crnogorskog olimpijskog tima, imaće i naša supertalentovana bokserka Bojana Gojković, višestruka prvakinja Evrope u mlađim kategorijama. Bojana će nastupiti u kategoriji do 54 kilograma, u ring ulazi 27. juna, u prijepodnevnom programu, koji počinje u 13 sati.

Nakon Olimpijskih, džudistkinja Jovana Peković učestvovaće na Mediteranskim igrama. U kategoriji do 78 kilograma takmičiće se 30. juna u 12 sati.

Predstavnica u karateu je Milena Jovanović, prvakinja Evrope za mlađe seniorke. Borbe u kategoriji +68 zakazane su za 27. jun od 12 časova.

Mlada Jelena Peruničić izabrala je tekvondo kao svoj sportski poziv. Priliku da debituje u crnogorskom timu dobiće 3. jula u kategoriji do 49 kilograma.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi