Pratite nas

Ostali Sportovi

Sekretarijat za kulturu i sport donirao lopte osnovnim školama Podgorice

foto: Dejan Lopičić

Sekretarijat za kulturu i sport, kao dokazani organizator brojnih sportskih manifestacija namijenjenih školskom uzrastu, danas je u maloj sali SC ‘’Morača’’ donirao seriju lopti, kao osnovnih rekvizita za bavljenje sportom, svim osnovnim školama sa teritorije Podgorice.

U posljednjoj akciji pod ovim imenom, s obzirom da će ubuduće u Glavnom gradu zasebno djelovati Sekretarijat za sport i Sekretarijat za kulturu, doskorašnja sekretarka ovog organa gradske uprave Ana Medigović uručila je predstavnicima 23 osnovne škole (17 gradskih i prigradskih, te 6 seoskih) određeni broj lopti za najpopularnije sportove – fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

“Sigurna sam da će ova donacija mnogo značiti našim osnovcima, ali i njihovim nastavnicima u namjeri da se bave sportom i upražnjavaju zdrave stilove života”, istakla je Medigović i dodala: “Ovo je samo jedna u nizu inicijativa Sekretarijata za kulturu i sport: u martu svim fudbalskim klubovima poklonili tekbol stolove, dok smo u prethodne tri godine rekvizite i opremu donirali svim fudbalskim, karate, kik boks, rukometnim i džudo klubovima sa teritorije Glavnog grada. U humanitarnim akcijama podržali smo rad Instituta za bolesti djece KCCG, Resursni centar za djecu i mlade Podgorica, Zavod Komanski most i Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje 1. jun”.

Pomoćnik sekretarke za poslove sporta, Miloš Antić, zahvalio se kolegama iz odsjeka kulture, a posebno sekretarki Medigović ‘’na razumijevanju, povjerenju i podršci u prethodnom periodu’’, poželivši joj sreću u daljem radu, uz “uvjerenje da će budući Sekretarijat za sport na sličan način uticati na poboljšanje uslova za naše sportiste, prvenstveno one najmlađe”.

‘’Svrha nabavke ovih sportskih rekvizita je da se našim najmlađim sugrađanima omogući lakše ovladavanje vještinama kroz školski sport, koji predstavlja bazu podgoričkog i crnogorskog sporta. Nadamo se da će lopte poslužiti svrsi, i pomoći u pripremi, između ostalog, i za narednu, tradicionalnu Ligu osnovnih škola Podgorice’’, poentirao je Antić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi