fbpx
Pratite nas

Miks

Simonović: Imamo šanse u dva kolektivna sporta, Marija je u dobroj formi

foto: COK

U neobičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa počele su Olimpijske igre u Tokiju.

12 mjeseci kasnije od planiranog termina gledamo najbolje sportiste na svijetu, a prvi čovjek našeg olimpijskog komiteta Dušan Simonović ističe da su domaćini i pored svih ograničenja, učinili sve da Igre započnu bezbjedno.

„Izgleda veoma čudno. Naporno je raditi u ovakvim uslovima. Siguran sam da organizatori čine maksimalan napor da sve ovo prođe onako kako to zahtijevaju pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Nije jednostavno organizovati, dosta dugo traje, siguran sam da su reakcije na sve to ponegdje i opravdane, iako cijenim da je to što se dešava u Olimpijskom selu pod jako dobrom kontrolom. Sve je organizovano poprilično dobro i vjerujem da će se u nastavku stvari mnogo bolje i lakše odvijati“, rekao je Simonović.

I ceremonija otvaranja bila je neobična, prisustovovalo joj je nepunih hiljadu ljudi.

„Bilo je neobično. U situaciji kada nema gledalaca – prilično mirno, tiho, prazno. Rekao bih da su živost unijeli naši sportisti, jer su bili zaista i lijepi i veseli. Drago mi je zbog toga i vjerujem da će ih ta energija pratiti do kraja“.

Činjenica da Crnu Goru u Tokiju predstavlja 33 sportista velika je stvar za našu zemlju.

„Imamo brojnu delegaciju. Po nekim nezvaničnim statistikama mi smo najbrojnija delegacija u odnosu na broj stanovnika u Olimpijskom selu. To je fantastičan rezultat sam po sebi. Ima još malih država, ali i puno država koje nemaju olimpijsku medalju. Mi smo je već osvojili – na Olimpijskim igrama u Londonu za kratko vrijeme našeg boravka u olimpijskoj porodici. To je nešto na šta smo ponosni i vjerujem da to možemo ponoviti.“

Rukometašice i vaterpolisti aduti su za medalju, dok se dobri rezultati očekuju i u pojedinačnim sportovima.

„Nemamo imperativ da moramo stalno osvajati medalje. Imamo šansu u dva kolektivna sporta, možda iznenadi i Marija Vuković nekim lijepim rezultatom, u dobroj je formi. Furtula je tu, sa takođe lijepim rezultatima u posljednje vrijeme. Može i Dukić da napravi lijep rezultat. Može da bude zaista dobar nastup, ovo su njegove treće Igre“, istakao je Dušan Simonović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks