fbpx
Pratite nas

Odbojka

Sjajne vijesti za našu odbojku: Novi selektor najavio povratak Tanje Bokan u nacionalni tim

Novi selektor naših odbojkašica Milorad Krunić, najavio je povratak Tanje Bokan u nacionalni tim.

Jedna od najboljih igračica svih vremena u Crnoj Gori zbog zdravstvenih problema nije igrala u prethodnom ciklusu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

„Obavili smo par razgovora i ona ima vrlo pozitivno razmišljanje. Tanja želi i ona će se odazvati. Nadam da će biti prava lokomotiva koja će povući sve ostale, uz, naravno, Nikoletu Perović, Danijelu Džaković i ostale. Računam na svaku djevojku, jer Crna Gora nije Poljska da se može odreći bilo koje igračice. Malo nas je, moramo svi biti tu i podrediti se samo jednom cilju. Ako to uspijemo da napravimo, uradićemo nešto veliko. A ja se nadam da ćemo uspjeti“, optimistično je najavio Krunić, u razgovoru za portal Odbojkaškog saveza.

Nakon neočekivane ostavke Nikole Masoničića, Krunić je dobio šansu da sjedne na klupu reprezentacije naše zemlje.

„Sve to me, sigurno, iznenadilo, s obzirom na to da je ostalo malo vremena do početka priprema za kvalifikacije. Iskreno, prvo sam se dvoumio, ali onda sam, nakon razgovora sa ljudima iz Saveza i prvih kontakata sa igračicama, prelomio da krenem u taj posao. Za sada je sve dobro, već sam razgovarao sa velikom većinom igračica, sve su spremne i željne da se odazovu. Nadam se da će to biti jedna dobra akcija i da ćemo uraditi nešto veliko za odbojku u Crnoj Gori.“

Milorad Krunić

Crnogorske odbojkašice će se za plasman na Evropsko prvenstvo boriti u grupi sa Češkom, Finskom i Islandom, a dvije najbolje ekipe igraće na kontinentalnom šampionatu.

„Šanse postoje. Jeste da nas je Finska prošle godine pobjeđivala, ali mislim da ćemo sada biti puno kompletniji nego lani. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i realne šanse za plasman na EP, uz malo sreće da nas mimoiđu povrede“.

Djevojke će pripreme za kvalifikacije početi 11. jula, kada će krenuti sa treninzima u Pljevljima.

„Za sada sam se dogovorio sa Bosnom i Hercegovinom da odigramo dvije kontrolne utakmice u sedmici prije početka kvalifikacija. Naknadno ćemo dogovoriti da li ćemo igrati kod nas ili njih, meni je svejedno. To, naravno, nije dovoljno, ali u ovoj situaciji će nam dobro poslužiti, bićemo zadovoljni da se realizuju samo te dvije utakmice“, zaključio je Krunić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka