Pratite nas

Intervju

Sport kao način života Marije Rašović: Kung fu je bio uvod za krosfit i ragbi karijeru

Ljubav prema sportu pokreće Mariju Rašović, našu krosfit šampionku i ragbi reprezentativku.

Od najmlađih dana zavoljela je sport i počela da trenira.

„Odmalena uvijek sam se bavila nekim sportom. Kung fu je bio moj početak, poslije sam se bavila odbojkom i malo rukometom, nakon čega je uslijedila pauza“, kaže Marija na početku razgovora za Sportfem.

foto: Privatna arhiva

Potom se našla na „terenu“ koji je, makar na ovim prostorima bio više vezan za muški pol.

„Htjela sam nešto novo da probam i čula za krosfit. Pošla sam na jedan probni trening, nakon pola godine na prvo takmičenje i ostala u ovim vodama. Naporni su i vrlo intezivni treninzi i koliko god puta u toku treninga pomislim da odustanem, toliko se duplo bolje osjećam nakon istih. Bitna je samo volja“.

foto: Privatna arhiva

Naša mlada sportistkinja uživa na treninzima, pa je uz krosfit počela da se bavi još jednim sportom i stigla do dresa reprezentacije.

„Prije tri godine su me pozvali na trening ragbija. Probala sam taj sport, zavoljela i ostala“, kaže Marija, koja je potom detaljnije opisala prvi susret sa ragbijem:

„Nisam znala da postoji ragbi u Crnoj Gori sve do momenta kad me prije tri godine drugarica Amina koja isto trenira krosfit nije zvala i rekla da im fali igrača na utakmici koja je trebala brzo da se odigra. Pitala me da dođem i prisustvujem jednom njihovom treningu, da se malo bolje upoznam sa igrom i pravilima. Odatle je sve krenulo. Sjajna ekipa i druženje su me zadržali do danas.“

foto: Privatna arhiva

Borba za uspjeh u sportu jedan je od pokretača u Marijinom životu.

„Sportskog sam duha i volim da se takmičim. Što se ragbija konkretno tiče, prošle godine smo na Igrama malih zemalja Evrope osvojile bronzu, ova godina nam je malo mirnija, ali počeli smo sa pripremama za Igre malih zemalja Evrope sljedeće godine“.

Kada je budućnost u pitanju, nada se da će je ljubav nositi do novih sportskih uspjeha.

foto: Privatna arhiva

„Planiram da treniram i da se takmičim istim tempom kao i do sada. Ljubav je na prvom mjestu, a uz nju dolazi sve ostalo. Jednog bez drugog ne ide. Pored dva ova sporta imam i privatan posao, ali očigledno kad radite ono što volite, mozete da postignete i ostvarite sve što želite. Potrebno je malo odricanja, ali vrijedi“.

Na pitanje kako bi sebe predstavila, ima konkretan odgovor.

foto: Privatna arhiva

„Opisala bih sebe kao odgovornu i aktivnu osobu koja voli izazove. Sport je moj način života i ne mogu sebe da zamislim izvan te sfere“, poručila je Marija Rašović.

Ovaj tekst je finansiran sredstvima iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija Ministarstva kulture i medija.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju