Pratite nas

Fudbal

Stop nasilju nad ženama: FSCG u kampanji „Viđi sam, nisi mali“, Jovetić i Savić promoteri

Fudbalski savez Crne Gore dio je kampanje „Viđi sam, nisi mali“, koja je posvećena prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, koju podržava Misija OEBS-a u Crnoj Gori, a sprovode Ministarstvo rada i socijalnog staranja i NVO „Sigurna ženska kuća“.

“Sa posebnim zadovoljstvom ističem aktivnu podršku koju je kampanji dao FSCG”, kazala je zamjenica šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrin Lertro.

Posebnu podršku kampanji dali su naši asovi Stevan Jovetić i Stefan Savić.

“Fudbal, kao univerzalni jezik, ima veliku moć povezivanja ljudi iz svih sfera života. Posvećenost Stevana Jovetića i Stefana Savića prevazilazi okvire fudbalskog terena, dajući primjer da javne ličnosti imaju važnu ulogu u podsticanju društvenih promjena”, kazala je Lertro, naglasivši da slijedi “upečatljiva kampanja na društvenim mrežama”.

“Kampanja razotkriva stereotipe i nastoji da prekine zid ćutanja koji često prati rodno senzitivno nasilje. Želimo da dopremo do svih ćelija društva. Uključivanje Jovetića i Savića pojačava našu poruku i naglašava hitnost reakcije svih nas da bi se nasilje spriječilo i suzbilo. Odluka FSCG da stane uz nas šalju snažnu poruku da smo u tome svi zajedno”.

“Rado smo prihvatili inicijativu Ministarstva rada i socijalnog staranja i NVO ‘Sigurna ženska kuća’. Sve raspoložive kapacitete smo stavili na raspolaganje da bi kampanja bila što uspješnija i da na što bolji način adresiramo problem sa kojima se suočava određeni broj žena u Crnoj Gori, kako bi se makar smanjio, a u u budućnosti i suzbio. Naša dva kapitena – Stevan i Stefan – bili su više nego raspoloženi da pruže primjer da su neke stvari koje se događaju u našem društvu apsolutno neprihvatljivi. Njih dvojica su pravi primjer mlađima kako bi trebalo ići kroz život i kako se razvijati kao ličnost, ne samo sportista”, kazao je PR FSCG Branko Latinović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal